Kahve dükkanı açılır mı?

Ahmetsry

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, elimde biraz sermaye var. Kahve dükkanı açmak istiyorum Konya Selçuklu civarlarına, sizce bu zamanda kahve dükkanı tutar mı?

Hocam güldürmeyin beni Selçuklu yerine kuluda açsanız iş görür.

Konya'daki insanların kahve kültürüne ne kadar sahip olduğunu gözlemlemelisin. Okul çevresine ya da işlek caddelerden birinde çiğ köfte ve tost gibi hazır gıdaları satabilirsin. Bu tarz satış yaparken ekstra olarak meşrubat ürünleri müşteri potansiyelini arttırır.

Kahve zincirleri varken butik bir kahvecinin iş yapması zor, hele ki konya gibi geride kalmış bir şehirde çok zor.

Dükkan önünde imkan var ise bir langırt ya da boks makinesi tarzı para ile çalışan ufak oyunlar genç müşteri kitlesi yaratır.

80-100 bin TL civarına bu sektöre giriş yapabilirsin, ama unutma hemen para kazanmaya başlamayı asla bekleme. İlk olarak çevre tarafından tanınman ve esnaflığının iyi olması gerekiyor.

Kahve biraz riskli bir iş, hele ki Konya gibi garip bir yerde daha zor olacaktır.

1683404366648.png

Öğrencilerin ve gençlerin olduğu yerde tutacak bir iş kolu fakat sorun şu ki artık öğrencilerce ve gençlerde para kalmadı.

Kuluda şu an öğrenci yok.
Kulu önerisini ben yapmadım, genel olarak yaptığım bir tespitti. :) Dünyanın her yerinde gençler ve öğrenciler varsa bu tarz işletmeler tutar. Fakat bunun harici tamamen kumar.

Birde bu tarz işletmeler iş merkezlerinde çok tutabilir. Beyaz yakalılar sever böyle şeyleri. :)

Kulu önerisini ben yapmadım, genel olarak yaptığım bir tespitti. :) dünyanın her yerinde gençler ve öğrenciler varsa bu tarz işletmeler tutar. Fakat bunun harici tamamen kumar.

Bir de bu tarz işletmeler iş merkezlerinde çok tutabilir. Beyaz yakalılar sever böyle şeyleri. :)

Yok hocam siz beni yanlış anladınız ben orada okuduğum için demiştim.

Hocam kahve dükkanı derken eğer bir kahveyi 50 TL'ye satacaksanız yaptığınız kahvelerin kaliteli olması lazım sermayeniz buna yeter mi Konya'da Starbucks yok zaten neredeyse işlek bir yerde açarsanız fiyatları da olabildiğince indirmeniz lazım %20 kar idealdir zamanında bizde 4 arkadaş bu işe bulaştık ama yapamadık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı