Kahve makinesinin süt bardağından yavru böcek çıkıyor

Sütü neden makinede bırakıyorsunuz ki kalanı yıkamadan? Sinek yavrulamasa zaten müthiş bir bakteri yuvasına dönüşür. Modele bakmadım ama kabın da plastik ya da akrilik olduğunu varsayıyorum. Bakteriler için bayram ziyafeti.

Hocam boş bıraksam sinek yine yavrulamaya devam eder işte sorun orada.

Arkadaşlar haklı süt hazneninde süt bırakılması çok sağlıksız ve tehlikeli. Az miktarda süt koyup kalanını döküp yıkamanız gerekiyor zaten.

Hocam süt kalmadan bırakırsak sizce yavrulamayı bırakır mı? Yoksa boşken suyla da mı doldurayım garanti olarak.

Hocam bu sorun sanırım tek sizde var. Müşteri hizmetleri yardımcı olabileceğini sanmam. Umarım bu tiskindirici durumdan kurtulursunuz

Hiçbir canlı besine kolay ulaşamayacağı yerde üremez efendim. Bir de dediğim gibi makinenizi bilmiyorum ama kapsül süt ve kremalar var. Kapsüle uygunsa onları düşünebilirsiniz. Ya da toz süte geçebilirsiniz. Süt ama, kahve kreması değil.

O zaman hocam dediğiniz gibi hafif süt döküp kalanı temizleyeceğim. Zaten böcekler olmasa boşaltır mıydık orası bile kesin değil. Süt de zaten katılaşarak artık laktoz galaktoz garip hale geçmişti.

Bende de benzer makine var. Süt haznesi çıkartılıp buzdolabına atılabiliyor. Eğer böylr değilse yeteri kadar süt doldurup işlem bitince yıkamalısınız. Bakteriyi, böceği geçtim zaten içindeki kalıntı zamanla bozulur ve kötü kokar(sebebi bakteri). İçtiğiniz kahveden de zevk almazsınız.

İlgili dispanserin çıkışına paket lastiği ile tül benzeri bir şey kullanarak kapatın, tül kirlendikçe çıkarır yıkarsınız.

Hocam boşluğu selpak ile kapatsak olur mu?

Bende de benzer makine var. Süt haznesi çıkartılıp buzdolabına atılabiliyor. Eğer böylr değilse yeteri kadar süt doldurup işlem bitince yıkamalısınız. Bakteriyi, böceği geçtim zaten içindeki kalıntı zamanla bozulur ve kötü kokar(sebebi bakteri). İçtiğiniz kahveden de zevk almazsınız.

Süt haznesi çıkartılabiliyor hocam zaten. Öyle olmasa yıkayamam ki?

Hocam işaretlediğim yere lastik ile poşet sıkıştırın.

Dosya Ekleri

• delonghi-ecam290-61-b-magnifica-evo-tam-otomatik_edit_68904132571256.jpg
    delonghi-ecam290-61-b-magnifica-evo-tam-otomatik_edit_68904132571256.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 54
  • delonghi-ecam290-61-b-magnifica-evo-tam-otomatik_edit_68904132571256.jpg
    delonghi-ecam290-61-b-magnifica-evo-tam-otomatik_edit_68904132571256.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 46
Hocam işaretlediğim yere lastik ile poşet sıkıştırın.

Hocam şimdi kafamda 2 çözüm var
1.'si Süt haznesine fazla süt koymayıp hep temizleyip ucunu lastikle falan sıkıştırmak
2.'si Süt haznesini sürekli buzdolabında tutmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı