Kalan sürede ne kadar AYT neti artar?

Merakediyorum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben sayısal öğrencisiyim ve AYT denemelerinde 18-20 bandında gidip geliyorum. Aslında daha erken bir süre zarfında AYT'ye ağırlık vermem gerekiyordu ancak TYT netimi 76-80 bandına çıkarmak için uğraştım ve başardım. Ama AYT ile yeteri kadar ilgilenemedim. Bu yüzden geç kalmış olsam da bir şeyler başarmak istiyorum. Konularda biyoloji, geometri ve polinomlarda birkaç konu eksiğim var. Onun haricinde diğer konularda temelim var ama uzun zamandır üstünden geçmediğim için unuttum. Kalan süre zarfında tamamen AYT'ye ağırlık verirsem 50 net bandına çıkabilir miyim? (Hedefim 90-100K arası bir sıralama yapmak.)

Dostum mesela çıkamazsın desem ne yapacaksın? Çalışmayı bırakacak mısın? Böyle yerlerde umut aramayın, umut kendiniz olun. Sen elinden geleni yaptıktan sonra neden olmasın?
Öncelikle olumlamanız için çok teşekkür ederim sebebini bilmiyorum ama eğer olmayacak bir şey ise hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum garip bir kafa yapım var ben bile çözemedim

Ben de yaşadım aynılarını birkaç yıl önce. İnsan kalan günde bunun mümkün olup olmadığını merak ediyor gerçekten. Ama biz olur desek de iş sende bitiyor olmaz desek de iş sende bitiyor. TYT netleriniz gayet iyi açıkçası. Düzenli bir çalışmayla üstesinden gelebilirsiniz açıkçası. Konularınız da daraltıldı bildiğim kadarıyla. O yüzden konuları bitirebilmen için şansın var ama matematikte soru çözmeyi es geçme. Sadece konuları bitirip ilerleme bence.

Kalan süre zarfında tamamen AYT'ye ağırlık verirsem 50 net bandına çıkabilir miyim? (Hedefim 90-100K arası bir sıralama yapmak.)
Çıkılır. Eğer konuları az çok biliyorsan sabah ve akşam olmak üzere günde en az 2 AYT denemesi çöz. Sınava az süre kalınca yapılması gereken şey konu çalışmak yerine soru tipi ezberlemek olmalı. Gerçi henüz daha 3 ay falan var sanırım konu çalışmak için de yeterli bir süre. Ayrıca bu yazıyı okuyan herkese tecrübe olsun diye söylüyorum, TYT çalışmayı bırakın arkadaşlar, sayısal öğrenciyseniz AYT sizin için öncelik olmalı. AYT'de çok eksiğiniz varsa TYT'deki net hedeflerinizi bir kenara bırakıp AYT'yi düzeltin.

Ben de yaşadım aynılarını birkaç yıl önce. İnsan kalan günde bunun mümkün olup olmadığını merak ediyor gerçekten. Ama biz olur desek de iş sende bitiyor olmaz desek de iş sende bitiyor. TYT netleriniz gayet iyi açıkçası. Düzenli bir çalışmayla üstesinden gelebilirsiniz açıkçası. Konularınız da daraltıldı bildiğim kadarıyla. O yüzden konuları bitirebilmen için şansın var ama matematikte soru çözmeyi es geçme. Sadece konuları bitirip ilerleme bence.
Şuan öyle yapıyorum önce konuları hatırlamak için konu anlatım videosu izliyorum zaten az çok temelim olduğu için hatırlıyorum sonra test kitabından soru çözümü yapıyorum.

Çıkılır. Eğer konuları az çok biliyorsan sabah ve akşam olmak üzere günde en az 2 AYT denemesi çöz. Sınava az süre kalınca yapılması gereken şey konu çalışmak yerine soru tipi ezberlemek olmalı. Gerçi henüz daha 3 ay falan var sanırım konu çalışmak için de yeterli bir süre. Ayrıca bu yazıyı okuyan herkese tecrübe olsun diye söylüyorum, TYT çalışmayı bırakın arkadaşlar, sayısal öğrenciyseniz AYT sizin için öncelik olmalı. AYT'de çok eksiğiniz varsa TYT'deki net hedeflerinizi bir kenara bırakıp AYT'yi düzeltin.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim önceki yanıtımda yazdığım gibi az çok temelim olduğu için konuları öğrenme odaklı değil de hatırlama odaklı ilerliyorum amacım konuları soru çözecek kadar hatırlayabilmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı