Kalan sürede sözel yetişir mi?

yagizdutdut

Decapat
Selam hocalarım. Bu sene mezun olarak tekrar sınava giriyorum. Daha önce YKS tecrübem var ama açık konuşmak gerekirse henüz düzenli bir çalışmaya başlamadım. Hedefim sözel ve gastronomi istiyorum. Sayısal ya da EA ile işim yok. TYT ve AYT'de genel olarak sözel derslere yoğunlaşacağım ama elbette edebiyat ve Türkçe daha çok önceliğim kalan sürede TYT + AYT sözel yetişir mi diye ciddi şekilde kararsızım.

Mezun olup geç başlayan ya da sözelden gastronomi kazanmış olanlar varsa özellikle fikirlerini merak ediyorum.
Gerçekçi olmak gerekirse bu sürede mümkün mü?
TYT mi AYT mi daha belirleyici oldu?
Nasıl bir çalışma sırası önerirsiniz?
Tecrübeli yorumlara gerçekten ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

İstediğim Üniversite ve bölüm: Eskişehir Anadolu Üniversitesi gastronomi, en son 391 puan ile almış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene Mart'ta yata yata çalışarak sözelden 10K yaptım. Ama TYT fen altayapım çok sağlamdı.
Hatta sana şöyle söyleyim bu süreç boyunca Spider-Man 2018, Call of Duty vangard ve Far Cry 5 oyunlarını oynayıp bitirdim.

Selam hocalarım. Bu sene mezun olarak tekrar sınava giriyorum. Daha önce YKS tecrübem var ama açık konuşmak gerekirse henüz düzenli bir çalışmaya başlamadım. Hedefim sözel ve gastronomi istiyorum. Sayısal ya da EA ile işim yok. TYT ve AYT'de genel olarak sözel derslere yoğunlaşacağım ama elbette edebiyat ve Türkçe daha çok önceliğim kalan sürede TYT + AYT sözel yetişir mi diye ciddi şekilde kararsızım.

Mezun olup geç başlayan ya da sözelden gastronomi kazanmış olanlar varsa özellikle fikirlerini merak ediyorum.
Gerçekçi olmak gerekirse bu sürede mümkün mü?
TYT mi AYT mi daha belirleyici oldu?
Nasıl bir çalışma sırası önerirsiniz?
Tecrübeli yorumlara gerçekten ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

İstediğim Üniversite ve bölüm: Eskişehir Anadolu Üniversitesi gastronomi, en son 391 puan ile almış.
Eğer iyi hafızan varsa %98 ihtimalle zaten istediğin yeri tutturursun. Sadece sözel çalışmak cidden basit ama güzel bir hafıza lazım. AYT Din ve Felsefeyi bilmiyorum pek ama komple ezber yapıp çalışırsan onunda yetişeceğini düşünüyorum. Edebiyat ve TYT Sosyal her türlü yetişir zaten. Sayısal ile işin yoksa yata yata geçersin zaten. Hatta normal hayatında nasılsan öyle bile olsa olur ama ezber yapman lazım hep.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı