Kalan sürede YKS yetişir mi?

FuryanD

Decapat
Daha fazla  
Geçen sene sadece TYT girdim ve 300 puan aldım OBP ve mtok ile birlikte (yerleşmedim).Geçen yıl çok umursamamıştım fakat bu yıl son şansım ve yazılımla uğraşmayı seviyorum meslek lisesinde bilişim okumuştum ve lise bitince durduğum yerde kalmadım devam ettim. Benim sorunum ne yapacağımı bilmiyor olmam kalan sürede AYT sayısalı yetiştirebilir miyim ve TYT'ye yeni başladım bana gereken 300-350 puan arası. Yakın arkadaşım hiç çalışmadan bu puanı alabildi sizce bende alabilir miyim?

Ek olarak nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilmiyorum matematikte test çözmekte zorlanıyorum.

Geçen sene sadece TYT girdim ve 300 puan aldım OBP ve mtok ile birlikte (yerleşmedim).Geçen yıl çok umursamamıştım fakat bu yıl son şansım ve yazılımla uğraşmayı seviyorum meslek lisesinde bilişim okumuştum ve lise bitince durduğum yerde kalmadım devam ettim. Benim sorunum ne yapacağımı bilmiyor olmam kalan sürede AYT sayısalı yetiştirebilir miyim ve TYT'ye yeni başladım bana gereken 300-350 puan arası. Yakın arkadaşım hiç çalışmadan bu puanı alabildi sizce bende alabilir miyim?

Ek olarak nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilmiyorum matematikte test çözmekte zorlanıyorum.
Tempolu çalışmayla yetiştirirsin. Geçen sene 72k say yapmış biri olarak bunu söyleyebilirim.

Hocam ben AYT'ye hiç başlamadım ayrıca daha TYT matematikte 8 net yapıyorum.

YouTube'da şenol hoca falan izleyerek ilerlemeyi denedim gecen sene ama sıkmıştı video izlemek.

Düzenli disiplinli şekilde tyt den başlayarak say da istediğiniz puanı alabileceğinizi düşüyorum
Ama disiplin kesinlikle şart.
Rehber matematik, mert hoca (matematik) bu hocaları öneririm. Başarılar

Aslında ege üniversitesinde ya da 9 Eylül'de tarih bölümü okuyabilirim fakat 4 yılın boşa gitmesi olası bir durum olduğundan korkuyorum öte yandan sayısalda disiplinli olamıyorum. Tarih okunabilir mi sizce en kötü asker olmayada okeyim.

Aslında ege üniversitesinde ya da 9 Eylül'de tarih bölümü okuyabilirim fakat 4 yılın boşa gitmesi olası bir durum olduğundan korkuyorum öte yandan sayısalda disiplinli olamıyorum. Tarih okunabilir mi sizce en kötü asker olmayada okeyim.
Hocam bu işin sizcesi bizcesi yok. Ne istediğine sen karar vermek zorundasın.

Aklıma 4 yıl tarih okuyup aynı zamanda açıktan 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirmek var. Sanırım benim için en iyisi bu.

@FuryanD Yetişir mi diye sormak sana bir şey kazandırmayacak doğrusu. Gerçekten hedefin sınava girip belli bir hedefe ulaşmaksa bu soruyu sormak yerine hemen planlama ve eyleme geçme süreçlerini uygulamalısın. Ayrıca sınava 7 ay kalmışken özellikle hangi alandan sınava hazırlanacağına kesin olarak karar vermelisin. Yoksa istikrarsızlık ve çalışma isteğinin gitmesi gibi sonuçlar doğuracaktır.

Matematik netlerinden yola çıkarak konuların mantığını oturtmada sorun yaşadığını düşünüyorum. Dershane vb. kurumlara gitmiyorsan ekstra efor ve zaman harcayarak yoğun bir çalışma gerçekleştirmelisin. MathMan, Mert Hoca, Benim Hocam kanalından İlyas Hoca gibi kişiler bu süreçte sana yardımcı olacaktır bence. Kısa bir süre inceleyerek sana uygun olanı az çok belirleyebilirsin. Bu arada matematik tarafında çarpanlara ayırma kısmına geldikten sonra o konuyu epey iyi kavramalısın. Problemlere geçince bir taraftan AYT'ye başlayabilirsin. Çünkü çarpanlara ayırma çok karşımıza çıkıyor AYT'de. Yani bu konu olmadan AYT matematikte sorunlar birbirini kovalar.

Hızlı ilerlemek istersen Apotemi'nin sosyal ve fen için konu anlatım kitapları var. Video izlemek yerine onlardan çalışıp zamandan tasarruf edebilirsin. Tabii ki zamandan tasarruf ederken bir yandan da gelişmende önemi büyük olan denemelere bakmalısın. Mesela sosyal için çalıştıktan sonra bir branş denemesi alıp çöz ve yapamadıkların üzerine yoğunlaş. Eğer soru sorabileceğin birileri varsa onlardan yardım iste, soruyu çözerken konunun etrafında dolaşırlarsa sana yardımcı olur epeyce.

Benim aklıma verilecek tavsiye bunlar geldi, daha fazla uzatmak istemedim. Şimdiye kadar edindiğim tecrübelerdi bunlar. Eğer spesifik olarak soru sormak istersen bildiğim kadarıyla cevap verebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı