Kalbin atışının hızlanması

Bitirici

Kilopat
Arkadaşlar ben 2 ay önce kardiyolojiye gittim ve orada ekg ve eko çekildim temiz çıktı. Ama birkaç gündür her gün hemen hemen aynı zamanda kalbin 1-2 saniye hızlanıyor sonra yavaşlıyor bu neden olur? 18 yaşındayım.Ayrıca tansiyonu düşük bir insanım genelde 10/6 veya 11/6 oluyor

Panik halinde ya da farkında olmadan kalp atış hızlarında ritim değişikliği yaşayabilirsin. Özellikle buna odaklanırsan böyle olur. Onun dışında Kardiyoloji muayenen temiz çıkmış. Ayrıca genç yaşta genellkle tansiyonun o şekilde çıkmasının normal olduğunu düşünüyorum. Ritim bozukluğu gibi bir şey yaşadığını ifade ediyorsun, bu tarz durumlar panik atak ile de bağlantılı olabilir. O yüzden kendini rahatlat ve kaygılı olmamaya çalış, sanırım daha iyi olacaksın.

Nefes almakta zorlanıyor musun?
İşte olduğu 1-2 saniyede evet.onun dışında ağrı falan olmuyor.
Panik halinde ya da farkında olmadan kalp atış hızlarında ritim değişikliği yaşayabilirsin. Özellikle buna odaklanırsan böyle olur. Onun dışında Kardiyoloji muayenen temiz çıkmış. Ayrıca genç yaşta genellkle tansiyonun o şekilde çıkmasının normal olduğunu düşünüyorum. Ritim bozukluğu gibi bir şey yaşadığını ifade ediyorsun, bu tarz durumlar panik atak ile de bağlantılı olabilir. O yüzden kendini rahatlat ve kaygılı olmamaya çalış, sanırım daha iyi olacaksın

Panik halinde ya da farkında olmadan kalp atış hızlarında ritim değişikliği yaşayabilirsin. Özellikle buna odaklanırsan böyle olur. Onun dışında Kardiyoloji muayenen temiz çıkmış. Ayrıca genç yaşta genellkle tansiyonun o şekilde çıkmasının normal olduğunu düşünüyorum. Ritim bozukluğu gibi bir şey yaşadığını ifade ediyorsun, bu tarz durumlar panik atak ile de bağlantılı olabilir. O yüzden kendini rahatlat ve kaygılı olmamaya çalış, sanırım daha iyi olacaksın.
Kafa
Kafama takmıyorum aslında .

Paniktir. Kalp tahlillerinizde sorun yoksa bırakın istediği kadar atsın. Aritmik atmadığı sürece ritmik hızlı atması hiçbir şey yapmaz. Başka belirtiler de eşlik edebilir. Özellikle el titremesi el ayak uyuşması daraltı hissi. Ki daraltı hissi basıyorsa çok büyük ihtimal paniktir. Üzerinde durmayıp işinize gücünüze bakın. İşinize gücünüze bakarsanız beyin bir problem olmadığını deneyimleyip panik "şalterini" kapatır.

Paniktir. Kalp tahlillerinizde sorun yoksa bırakın istediği kadar atsın. Aritmik atmadığı sürece ritmik hızlı atması hiçbir şey yapmaz. Başka belirtiler de eşlik edebilir. Özellikle el titremesi el ayak uyuşması daraltı hissi. Ki daraltı hissi basıyorsa çok büyük ihtimal paniktir. Üzerinde durmayıp işinize gücünüze bakın. İşinize gücünüze bakarsanız beyin bir problem olmadığını deneyimleyip panik "şalterini" kapatır.
Ama sanki aritmik atıyormuş gibi oluyor.Birden hızlanıyor 1-2 saniye sonra düzeliyor.

Ama sanki aritmik atıyormuş gibi oluyor.Birden hızlanıyor 1-2 saniye sonra düzeliyor.
Sorun ne biliyor musunuz? Tabiki eğer psikolojikse. Bu kalp çarpıntısını yorumlamanız. Kalbiniz çarpmaya başlıyor (çünkü kalp çarpıntısına karşı bir hatalı öğrenme yaşantısı geçirilmiş. "Kalbim çarpıyorsa eyvah yandım hastalık var" inancı tetiklendiği için çarpıyor zaten. Ha çarpması nedir? Panik ise panik bizi korur. Köpek görmüşsün gibi heyecan olur çarpıntı olur. Vücut seni korumak için o kalbi çarpıtır yani korkmana gerek yok. Eğer içine sinmediyse birkaç tane daha kardiyolog gezip holter taktır. Yine bir şey çıkmazsa büyük ihtimal bu bahsettiğim sorunu yaşıyorsundur. Aynısını 2 sene boyunca yaşamıştım. Covid başlayınca.

Y ne biliyor musunuz? Tabiki eğer psikolojikse. Bu kalp çarpıntısını yorumlamanız. Kalbiniz çarpmaya başlıyor (çünkü kalp çarpıntısına karşı bir hatalı öğrenme yaşantısı geçirilmiş. "Kalbim çarpıyorsa eyvah yandım hastalık var" inancı tetiklendiği için çarpıyor zaten. Ha çarpması nedir? Panik ise panik bizi korur. Köpek görmüşsün gibi heyecan olur çarpıntı olur. Vücut seni korumak için o kalbi çarpıtır yani korkmana gerek yok. Eğer içine sinmediyse birkaç tane daha kardiyolog gezip holter taktır. Yine bir şey çıkmazsa büyük ihtimal bu bahsettiğim sorunu yaşıyorsundur. Aynısını 2 sene boyunca yaşamıştım. Covid başlayınca.
Bide ben mesela otururken ayağa kalktığımda nazım 90lara çıkıyor.özellikle sabahları.O neden olur bilginiz var mı?

Ben zamanında futbol oynarken nabzım 240'lara kadar çıkmıştı oynamayı kestikten sonra geri normal atışlara dönmedi. Hızla doktora gittik falan serumlarla eski haline döndü.
O gün bu gündür kalbimi sayıyorum. Bende de önemli olaylarda çarpıntı oluyor. Birde sizin sorununuzla aynımı bilmiyorum ama arada bir kalbim yerinden fırlayacak gibi güçlü vuruşlar oluyor 1-2 saniye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı