Kaldırılmasını istediğiniz ders nedir?

Kesin şu ders kaldırılsın demeyeceğim ama çoğu derste günlük hayatımızda neredeyse hiç kullanmadığımız bilgiler zorunlu olarak işlenmeyebilir. Çok isteyenler için isteğe bağlı olarak verilse daha doğru olurdu. Açıkçası günlük hayatımda neredeyse hiç kullanmadığım şeyleri öğrenmek zorunda olmak saçma geliyor. İsteğe bağlı olmalı ve yapanlar için belki artıdan puan verilebilir.

Seninle aynı fikirdeyim.
 
Okulda görüleni düşünürsek, evet. Aynı şeyi Türkçe ve ona dayalı tüm dersler için söyleyebilirim. Din de öyle. Müzik için imkan yok. Ama tarih boş değildir.
Felsefe dersinden kasıt sadece kitaptan düz bilgi okumak, sınavda ezber yapmak vs. ise evet. Ama biz felsefe dersinde hep bir şeyler tartışır, bir şeyler üzerine düşünürdük. Öğretmenlerimiz de bunu teşvik ettiği için en sevdiğim derslerden biriydi felsefe. Düşünme yeteneği olmayan insanlar %99 boş derler felsefeye.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı