Kaldırma kuvveti sorusu

Öz kütleleri sıralarsak x > y = sıvı > z oluyor. Hacimleri aynı olduğu için uygulanan kaldırma kuvvetleri eşit. Hacmi eşit, öz kütlesi fazla, yani x'in kütlesi en fazla. Z su üzerine çıkıp batan hacmi azaldığından kaldırma kuvveti azalır. Cevap da e çıkıyor.

İlk 2 öncülü anladımda 3.öncülde Z'nin kaldırma kuvveti azalır diyor ama Z IP kesilmeden önce de kesildikten sonrada dibe batmıyor bu yüzden kaldırma kuvveti değişmez demiştim o nasıl oluyor.
İlk 2 öncülü anladımda 3.öncülde Z'nin kaldırma kuvveti azalır diyor ama Z IP kesilmeden önce de kesildikten sonrada dibe batmıyor bu yüzden kaldırma kuvveti değişmez demiştim o nasıl oluyor.
Neyse gerek kalmadı çizerek anladım bilgi için sağolun.

Son düzenleme:
Konuda eksiğiniz var, tekrar etmeniz lazım ya da dikkatiniz dağılmış. Arkadaşın açıklaması zaten yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…