Kaldırma kuvveti sorusu

Raz@r

Kilopat
20210922_120609.jpg

Açıklayarak çözer misiniz?

Öz kütleleri sıralarsak x > y = sıvı > z oluyor. Hacimleri aynı olduğu için uygulanan kaldırma kuvvetleri eşit. Hacmi eşit, öz kütlesi fazla, yani x'in kütlesi en fazla. Z su üzerine çıkıp batan hacmi azaldığından kaldırma kuvveti azalır. Cevap da e çıkıyor.

Öz kütleleri sıralarsak X > y = sıvı > Z oluyor. Hacimleri aynı olduğu için uygulanan kaldırma kuvvetleri eşit. Hacmi eşit, öz kütlesi fazla, yani X'in kütlesi en fazla. Z su üzerine çıkıp batan hacmi azaldığından kaldırma kuvveti azalır. Cevap da e çıkıyor.

İlk 2 öncülü anladımda 3.öncülde Z'nin kaldırma kuvveti azalır diyor ama Z IP kesilmeden önce de kesildikten sonrada dibe batmıyor bu yüzden kaldırma kuvveti değişmez demiştim o nasıl oluyor.
İlk 2 öncülü anladımda 3.öncülde Z'nin kaldırma kuvveti azalır diyor ama Z IP kesilmeden önce de kesildikten sonrada dibe batmıyor bu yüzden kaldırma kuvveti değişmez demiştim o nasıl oluyor.
Neyse gerek kalmadı çizerek anladım bilgi için sağolun.

Son düzenleme:
Konuda eksiğiniz var, tekrar etmeniz lazım ya da dikkatiniz dağılmış. Arkadaşın açıklaması zaten yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı