Bu rehber işinize yaradı mı?

• Evet

Oy: 2 100,0%
  • Hayır

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2

102035

Kilopat
Makaleler
1
Metagmae.org vb. siteler, Ad-Ware kategorisine giren sitelerdir. Herhangi bir açılır pencereye tıklamanız sonucunda bilgisayarınıza potansiyel olarak istenmeyen programlar yüklenir.

SİTEmetagmae.org
SINIFAd-Ware
ALT SINIFPotansiyel olarak istenmeyen program
OLASI TEHLİKEBu web sitesi tarafından potansiyel olarak zararlı sayfalara yönlendirilebilir ve potansiyel olarak istenmeyen programlar yüklenebilir.
BULAŞMA YÖNTEMLERİ
RDR 2 vb. oyunları, sosyal mühendislik ile göz boyayan açıklamalarla kullanıcının açılır pencereye tıklamasını sağlamak.
[Kaldırma Yöntemleri]
İlk Adım: Bilgisayara yüklenmiş zararlı programları denetim masasından kaldırmak
1576680328308.png

Sizin isteğiniz dışında yüklenen bir uygulamayı, "Programlar ve Özellikler" kısmında fark ettiyseniz ilk önce onu kaldırın. Daha sonra kalıntıları gerekli uygulamalarla temizleyeceğiz. Bu yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğraf örnekleri MalwareTips blogundan alıntıdır. Sizin bilgisayarınızda zararlı uygulamalar farklı isimlerde olabilir, ayrıca kaldırırken yanlış bir tiki işaretlemediğinize emin olun.

2. ADIM: Malwarebytes kullanın
MalwareBytes 4 kullanarak zararlı dosyaları temizleyeceğiz.
Thank you for downloading Malwarebytes for Windows linkinden direkt olarak MalwareBytes'ı indirebilirsiniz.
1576680718945.png

1576680750906.png

1576680755457.png

MalwareBytes ile zararlıları bulup karantinaya aldığınızda, işlemleri tamamlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecektir.
1576680795485.png

3. ADIM: Complete Internet Repair ile İnternet Onarımı
Complete Internet Repair, internet bağlantı ayarlarınızda sık görülen sorunları onarmayı amaçlayan ücretsiz bir programdır. Kurulum gerektirmez. Kötü amaçlı yazılımlar tarafından gerçekleştirilmesi olası, internet bağlantısını kötüye etkileyecek ayarları onarmaya, varsayılan haline getirmeye yarar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video istemiyorsanız:
Sonuç:
Bu işlemler sonunda bilgisayarınız kötü amaçlı yazılımlardan yüksek ihtimalle arınmış olacaktır. Ekstra emin olmak için HitmanPRO'nun 30 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Eğer bu işlemlere rağmen kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızdan kalkmadıysa bu konunun altında belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı