Çözüldü Kali Linux dualboot yaparken "minimal bash-like" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aztech07

Decapat
Laptopta Windows 10 kurulu ve yanına Kali Linux kurmak istiyordum ama BIOS menüsünde USB driverı en üst sıraya alıp açtığımda şöyle bir hata alıyorum;
Minimal bash-like line editing is supported. For the first Word, Tab lists possible command completions. Anywhere else Tab list possible device or file completions.

Ne yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 16807000356309039348269058030626.jpg
    16807000356309039348269058030626.jpg
    99,8 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
USB'ye yazdırırken Rufus kullandım. Evet Kali.org sitesinden indirdim. Windows ise UEFI biçiminde kurulu. Yani galiba UEFI biçiminde kurulu çünkü CMD'den baktığımda windload. EFI yazıyor.

BIOS'da ya da boot menüde "Windows boot Manager" var ise UEFI'dir.
Rufus ile çok fazla hata oluyor, bir de Ventoy ile deneyebilir misiniz?

USB'ye yazdırırken Rufus kullandım. Evet Kali.org sitesinden indirdim. Windows ise UEFI biçiminde kurulu. Yani galiba UEFI biçiminde kurulu çünkü CMD'den baktığımda windload. EFI yazıyor.

Çözüm

Hocam, sorunu çözdüyseniz başkaları için çözümü belirtin lütfen.

Evet sorun çözüldü, hatalı olan kısım benim Kali'yi Rufus ile kurmammış. Ventoy ile kurduğumda hiçbir sorun çıkmadı. Ventoy'un ben canını yerim, çoklu ISO kurma olayı da cabası.😃👍
Rufus biraz çağın gerisinde kalmış.

Evet sorun çözüldü, hatalı olan kısım benim Kali'yi Rufus ile kurmammış. Ventoy ile kurduğumda hiçbir sorun çıkmadı. Ventoy'un ben canını yerim, çoklu ISO kurma olayı da cabası.😃👍
Rufus biraz çağın gerisinde kalmış.

Onun da kendisine göre ayarları var hocam. Ben de aktif Ventoy kullanan biriyim ama arada Rufus da lazım oluyor.

Ve gerçekten çoklu ISO olayı oldukça iyi.

Ventoy'unuzu biraz güzelleştirmek isterseniz de profilimdeki Ventoy ile ilgili rehbere göz atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı