Kali Linux Ekran Kartı sürücüsü kurarken alınan hata

Ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalışırken bu hatayı alıyorum. Hatayı Google'da arattığımda hep Linux Mint, Ubuntu gibi dağıtımların çözümleri var ama gördüğüm hiçbir çözüm Kali'ye uygun değil.
Sürücüyü güncelleme isteme sebebim ekrandaki aşırı rahatsız edici yırtılmalar.

Ekran kartı: HD 8670M

Aldığım hata:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kullandığınız sürücü xorg-server ile bundle olarak gelen modesetting sürücüsü, modesetting sürücüsünün TearFree özelliği yok bunu pencere yöneticisine bırakıyor, xserver-xorg-video-intel sürücüsünü kurduktan sonra /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf isimli bir dosya yaratıp içine
Section "Device"
Option "TearFree" "true"
Identifier "Card0"
Driver "intel"
EndSection

bunu kopyalayp yapıştırın muhtemelen düzelecektir(reboot gerekebilir) eğer X açılmazsa sudo mv /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf.bak
yaparak eski haline çevirebilirsiniz.
Binary dağıtımlarda bu tarz sürücü değişiklikleri sorunlar çıkarabiliyor.
Linux genelde driverları kendi kurar. Kurulu olmadığından emin misin?
Kurulu olsa da yırtılma olduğu için güncel olmayabileceğini düşündüm. Windows'ta sorun böyle çözülüyordu
Terminale lspci yazip çıktısını paylaşır mısınız?
Kod:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Haswell-ULT HD Audio Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series USB xHCI HC (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series HECI #0 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series HD Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series PCI Express Root Port 1 (rev e4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series PCI Express Root Port 2 (rev e4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series PCI Express Root Port 4 (rev e4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series PCI Express Root Port 5 (rev e4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series USB EHCI #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 8 Series LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 10)
02:00.0 Network controller: Ralink corp. RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
02:00.1 Bluetooth: Ralink corp. RT3290 Bluetooth
09:00.0 Display controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Sun XT [Radeon HD 8670A/8670M/8690M / R5 M330 / M430 / Radeon 520 Mobile]

Amd/ATI uygulaması yüklü ise oradan intel'i seçip restart yapmanız gerek. Ekran yırtılmaları harici ekran kartının default olarak kullanılmasından kaynaklanır genelde. En altta display controller yazan yerde Amd/ATI yazıyor. Varsayılanı intel olarak ayarlayıp çıktıyı tekrar paylaşın.

Öyle bir uygulama göremedim. Başka bir yöntem var mı varsayılan ekran kartını değiştirmek için?

Şimdi fark ettim. Firefox eski sürüm kullanıyorsun. Sistemi güncelledin mi?

Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt dist-upgrade

Şimdi fark ettim. Firefox eski sürüm kullanıyorsun. Sistemi güncelledin mi?

Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt dist-upgrade

Sürüm eskiyse şaşırmam çünkü terminal'de çok fazla görsel sıkıntı var ve bu sorunlar sanal makinede karşıma çıkmıyordu. Ayrıca sanal makinede güncelleme de yapabiliyordum ama herşeyi tamamen güncellediğimde hep sanal makine düzgün çalışmamaya başladığı için dual boot olarak kurduğumda güncellemeleri bilerek yapmamıştım.
O komutları kullandığımda karşıma çıkanlar:

Uygulama marketinde AMD uygulaması varsa indirin. Yoksa buradaki bere bakarak ayarlamayı deneyin.

Uygulama marketi derken neden bahsettiğinizi tam bilmiyorum ama depodan bahsediyorsanız apt-GET install AMD yazıp Tab tuşuna iki kez bastığımda karşıma hiçbir şey çıkmıyor. Sitedeki kurulum yöntemleri işe yaramıyor çünkü AMD sitesinden indirdiğim sürücü dosyası. RUN uzantılı ve onun için AMD'nin tavsiye ettiği kurulum yöntemi farklı.
(Aslında yazı üzerine link ekleyecektim fakat tarayıcıda seçim yapamıyorum. Şu yırtılma sorununu çözerken sorun çözülmezse ayrı konu açacağım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…