Çözüldü Kali Linux kurarken VirtualBox hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ensxnl

Femtopat
Daha fazla  
Kali-Linux-2024.2-VirtualBox-AMD64 sanal makinesi için bir oturum açma başarısız.

Could not open The Medium 'C:\Users\PC\Desktop\kali-linux-2024.2-virtualbox-amd64\kali-linux-2024.2-virtualbox-amd64\kali-linux-2024.2-virtualbox-amd64.vdi'.

VD: Error verr_fıle_not_found opening image file 'C:\Users\PC\Desktop\kali-linux-2024.2-virtualbox-amd64\kali-linux-2024.2-virtualbox-amd64\kali-linux-2024.2-virtualbox-amd64.vdi' (verr_fıle_not_found).

Sonuç Kodu:E_FAIL (0x80004005)
Bileşen:MediumWrap
Arayüz:IMedium {4afe423b-43e0-e9d0-82e8-ceb307940dda}

VirtualBox'a kurar iken böyle bir hata alıyorum YT'de izlediğim kadarıyla BIOS'tan UEFI giriliyor ancak bende o seçenek yok.

Çözüm
Hocam ofisteyken aklıma gelmemişti ama şimdi aklıma gelmişken yazayım, siz sanallaştırmayı açmadığınız için hata çıkıyor onu keşfettik. Siz BIOS'ta hata yaparım diye uğraşmak istemiyorsunuz tahminen, bir ara benim BIOS'ta o seçeneği bulamadığım zaman Android emülatörlerini denerken MEmu sanallaştırmayı açmıştı, bilgisayara MEmu Player Android emülatörünü kurun sanallaştırma ile ilgili size bir soru soracak "Hyper-V" veya "virtualization" yazacak o kutuda evet deyin ve bilgisayarın yeniden başlamasını bekleyin, bilgisayar açıldığında Linux utekrar kurmayı deneyin. Kurulsa da kurulmasa da MEmu Player'i kaldırabilirsiniz, oldu da kurulmazsa bir MEmu'ya girmeye çalışın yine de belki 2.kez denemek isteyebilir.
BIOS'unuza göre yeni konu açın size daha detaylı yardım edecek arkadaşlar olacaktır. Attığım video da başlangıçta nasıl açılacağı anlatılıyordu. Ona bakın yine anlamazsanız konu açın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemek için yapacaksanız direkt USB flasha yazıp bilgisayarı açarken boot menüden flashı seçip kurulum yapmadan Kali'yi kullanabilirsiniz.

Aklıma gelmedi değil ancak ben sanal makine olarak bilgisayrımda dursun istemiştim önceki bilgisayarım daha düşük bir sistem olmasına rağmen Kali'yi açabiliyordu ancak bu hayal kırıklığı.

ISO'yu nereden indirdiniz ISO bozuk olabilir. Kurulumda yanlışlık yapmış olabilirsiniz.
Site üzerinden VirtualBox ISO'su indirip tekrar dener misiniz?

ISO'yu nereden indirdiniz ISO bozuk olabilir. Kurulumda yanlışlık yapmış olabilirsiniz.

Site üzerinden indirdim yani düşünüyorum BIOS'ta bir şey var büyük ihtimalle.

BIOS'tan UEFI açtım birçok kişi öyle göstermiş ancak bir çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ofisteyken aklıma gelmemişti ama şimdi aklıma gelmişken yazayım, siz sanallaştırmayı açmadığınız için hata çıkıyor onu keşfettik. Siz BIOS'ta hata yaparım diye uğraşmak istemiyorsunuz tahminen, bir ara benim BIOS'ta o seçeneği bulamadığım zaman Android emülatörlerini denerken MEmu sanallaştırmayı açmıştı, bilgisayara MEmu Player Android emülatörünü kurun sanallaştırma ile ilgili size bir soru soracak "Hyper-V" veya "virtualization" yazacak o kutuda evet deyin ve bilgisayarın yeniden başlamasını bekleyin, bilgisayar açıldığında Linux utekrar kurmayı deneyin. Kurulsa da kurulmasa da MEmu Player'i kaldırabilirsiniz, oldu da kurulmazsa bir MEmu'ya girmeye çalışın yine de belki 2.kez denemek isteyebilir.

Çözüm

Site üzerinden indirdim yani düşünüyorum BIOS'ta bir şey var büyük ihtimalle.

Teşekkürler hocam deneyeceğim şimdi bunu.

Hocam sanallaştırma ile ilgili sadece şu linki aldım Virtualization Technology - How to Enable Hardware Virtualization

Hocam BIOS'tan sanallaştırmayı açtınız mı?

Hocam BIOS girdim dediği gibi Virtual falan yazan bir şeyi açtım ancak yine böyle.

Hocam BIOS'tan sanallaştırmayı açtınız mı?

Başardık dostum her şey için cidden teşekkürler :)

Dosya Ekleri

• XX.PNG
    XX.PNG
    100,8 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı