Kali Linux Ekran Kartı sürücüsü kurarken alınan hata

Ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalışırken bu hatayı alıyorum. Hatayı Google'da arattığımda hep Linux Mint, Ubuntu gibi dağıtımların çözümleri var ama gördüğüm hiçbir çözüm Kali'ye uygun değil.
Sürücüyü güncelleme isteme sebebim ekrandaki aşırı rahatsız edici yırtılmalar.

Ekran kartı: HD 8670M

Aldığım hata:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kullandığınız sürücü xorg-server ile bundle olarak gelen modesetting sürücüsü, modesetting sürücüsünün TearFree özelliği yok bunu pencere yöneticisine bırakıyor, xserver-xorg-video-intel sürücüsünü kurduktan sonra /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf isimli bir dosya yaratıp içine
Section "Device"
Option "TearFree" "true"
Identifier "Card0"
Driver "intel"
EndSection

bunu kopyalayp yapıştırın muhtemelen düzelecektir(reboot gerekebilir) eğer X açılmazsa sudo mv /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf.bak
yaparak eski haline çevirebilirsiniz.
Binary dağıtımlarda bu tarz sürücü değişiklikleri sorunlar çıkarabiliyor.
Attığınız döküman çok eski. Bu zamanlardaki kurulumlar artık geçerli değil. Kendi yazılımını kuramıyorsanız ayarlar ekranından X.Org olarak ve ya repoda resmi olarak bulunan sürümü kurun.

Linux'u kullanmaya yeni başladım ve çözmeye çalışıyorum. Ne yapmam gerektiğini yazabilir misiniz?
Şu an Linux cihazda değilim, ne neredeydi ezberimde de yok ne yazık ki. Yarın sabahtan atabilirim resim. Ama bahsettiğim olay internette "additional drivers" olarak geçiyor.

Parrot. Uğraşırım derseniz BlachArch var dünya kadar tool var, BlackArch'ta.

Hobi olarak uğraştığım siber güvenlik eğitiminde sadece Kali Linux üzerinden eğitim var Parrot OS bana sıkıntı çıkarabilir mi bu eğitimde? Bir de kolaylık olarak farkı nedir yani Parrot OS'un kolay olan yanı nedir? Parrot OS'u da başta araştırmışım biraz ama büyük ihtimal içindeki araçların çoğunu kullanmayacağım. Belki ileride geçerim diye düşünmüştüm çünkü bir yerde Kali'den daha zor olduğu için bu işi ilerletmediyseniz tavsiye etmiyorlardı.

Ya da Kaliyi sanal makinede kullanabilirsiniz, sisteminiz yeterse.

Verilen çözümler yanlış ve yanıltıcı ekran kırılması olmasını istemiyorsanız amdgpu sürücüsünün tearfree feature'unu aktive etmelisiniz

AMDGPU - ArchWiki
Arch ile Debian based sistemler arasında fark var. Sizde o seçeneğin olması bizde de olacağı anlamına gelmiyor.
Ubuntu üzerine Kalideki toollar yüklenebiliyor paket olarak. Ama Ubuntuya güncelleme alırsanız sistem çalışmaz bir noktaya kadar gidebiliyor. Pek önerilmeyen ama bir seçenek sonuçta.
Hangi sistemi kullanıyor olursanız olun, toollar öteki sistemlere yüklenebilir. Gereken şeyler bir derleyici ve kaynak kodları. Fazlası değil. Açık kaynak sistemlerin güzel yanı zaten bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…