Kali Linux İle Linux'un Farkları Nedir?

Kali Linux ile Linux arasında ki fark diye bir soru olamaz. Linux bir işletim sisteminin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesidir. Kali Linux ise bunun türevidir.

Kali linux daha çok güvenlik kontrol işletim sistemi olarak kullanılır. Kaba tabirle Hacker'ların daha çok kullandığı bir işletim sistemidir esasında.

Windows işletim sistemindeyken sanal olarak kurmak istiyorsanız eğer VMware Workstation veya VirtualBox kullanarak kurulum yapabilirsiniz. Standart sistem gereksinimlerini mevcut donanımınız karşılıyorsa rahatlıkla kurup deneyimleyebilirsiniz.

Saygılarımla.
 
Kali Linux sızma testleri ya da adli işlemler için kullanılan bir işletim sistemidir. Eskiden "NetHunter" olarak geçerdi. Yeni güncellemeleriyle çoğu donanımı destekler hale geldi, işlemci kısmında halen "throttling" sorunu var. Linux çekirdeğin adıdır. Bir grup insan toplanıp bu çekirdeği düzenleyip "Kali Linux"u oluşturmuşlar. Sanal işletim sistemi kurmanızı tavsiye etmem. Düz kurun, çok daha iyi olur. Eğer Windows uygulamalarını açmak istiyorsanız, gerekli kütüphanelerden sonra "Wine" ile açabilirsiniz. Bence Linux'a başlayacaksanız, Kali ile başlamayın. Mint, Ubuntu v.s çok daha tanıdık gelecektir size.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı