Kali Linux ISO dosyasında trojan mi var?

• Konuyu başlatan ZVC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 4.602

ZVC

Hectopat
Kali kendi orijinal sitesinden indirdim nasıl bir işletim sistemi olduğunu merak ettiğim için, sanal makineye kurdum. Öyle bir köşede duruyordu. Windows Defender ile tam tarama yapayım, dedim yapınca ISO dosyasını içinde trojan buldu ama net user de herhangi bir trojan görünmüyor Kali'nin içindeki araçları virüs görmüş olabilir mi?

Adsız.png

Korsan araçlarını (hack tool) Windows Defender genel olarak trojan olarak görüyor bu yüzden bu uyarıyı almış olmanız çok normal. Eğer Kali Linux'un kendi sitesinden indirdiyseniz hiçbir sorun çıkmayacaktır.

Bir sürü yüklü tool var sistemde. Windows ve antivirüs uygulamaları bu toolları virüs olarak algılayabiliyor. Tabii ki sisteme zarar veren bir şey yok aralarında. Yok say gibi bir seçenek olması lazım. Onu seçerseniz bu bildirimler sizi rahatsız etmez.

Büyük ihtimalle Windows yine "buğnlar acaba zararlı yazılım mı yoksa araç mı? Heğğ Linux'muş o zaman kötüdür herhalde ehe" şeklinde tepki vermiştir, sen kurabilirsin içinde sıkıntı çıkaracak bir şey yok.

Büyük ihtimalle Windows yine "buğnlar acaba zararlı yazılım mı yoksa araç mı? Heğğ Linux'muş o zaman kötüdür herhalde ehe" şeklinde tepki vermiştir, sen kurabilirsin içinde sıkıntı çıkaracak bir şey yok.

Bir sürü yüklü tool var sistemde. Windows ve antivirüs uygulamaları bu toolları virüs olarak algılayabiliyor. Tabii ki sisteme zarar veren bir şey yok aralarında. Yok say gibi bir seçenek olması lazım. Onu seçerseniz bu bildirimler sizi rahatsız etmez.

Korsan araçlarını (hack tool) Windows Defender genel olarak trojan olarak görüyor bu yüzden bu uyarıyı almış olmanız çok normal. Eğer Kali Linux'un kendi sitesinden indirdiyseniz hiçbir sorun çıkmayacaktır.

Reddit'te de aynı konuyu görmüştüm. İçindeki toollar yüzünden olabilir.

Edit: Windows Defender found threats in Kali Linux disc image burada da aynı gördüğünüz gibi.

Kali'nin içindeki dosyalar ile ilgili olabilir.

Kali'nin içerisindeki araçları trojan olarak görmüş olması yüksek ihtimal.

Konuyu acele ile açtım, yazım hatası yaptığım için ve acil yazdığım için ufak bir ceza yedim o yüzden geç yazdım sağ olun, var olun <3.
Hayır yok fakat içinde 100'lere hack aracı var o yüzden bu uyarıyı vermiş.
Bu arada neden Kali Linux kuruyorsunuz?

Sana da teşekkür ederim, Kali Linux işletim sistemini merak ettiğim için yükledim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı