Çözüldü Kali Linux kurulumunda ayrılan bölüm seçilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zentavision

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kali Linux kurmak için harddiskimin belirli bir kısmını ayırdım. Fakat Kali Linux'un kurulum kısmında diskleri bölümle kısmına geldiğim zaman ayırdığım bölümü seçemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230106_183806.jpg
    IMG_20230106_183806.jpg
    219,5 KB · Görüntüleme: 47
Çözüm
Seçtiğiniz bölümde Windows yüklü yüksek ihtimalle. Windows'un içinden girip diski bölmeniz gerekir. Linux içinden ayrıştırırsan Windows dosyalarına zarar verebilir.
Nasıl yapılır:
1- İstediğiniz bölümü istediğiniz kadar küçültün.
1673031823585.png

1673031907228.png

İşlemleri yaptıktan sonra, burası önemli. Bölüm ayrılmamış alan olarak kalmalı. Tekrar dönüp normal kurulum yaparak, böldüğünüz diske işlemleri uygulayarak devam edeceksiniz.
Merhaba arkadaşlar. Kali Linux kurmak için harddiskimin belirli bir kısmını ayırdım. Fakat Kali Linux'un kurulum kısmında diskleri bölümle kısmına geldiğim zaman ayırdığım bölümü seçemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bölümlemeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet'e basın

Seçtiğiniz bölümde Windows yüklü yüksek ihtimalle. Windows'un içinden girip diski bölmeniz gerekir. Linux içinden ayrıştırırsan Windows dosyalarına zarar verebilir.
Nasıl yapılır:
1- İstediğiniz bölümü istediğiniz kadar küçültün.
1673031823585.png

1673031907228.png

İşlemleri yaptıktan sonra, burası önemli. Bölüm ayrılmamış alan olarak kalmalı. Tekrar dönüp normal kurulum yaparak, böldüğünüz diske işlemleri uygulayarak devam edeceksiniz.

Çözüm
Nasıl yapılır:
1- istediğiniz bölümü istediğiniz kadar küçültün.
Eki Görüntüle 1624769
Eki Görüntüle 1624770

Dediklerinizi uyguladım hocam. Ve başarılı oldu fakat kurarken ekran aniden gitti ve kasada kırmızı bir ışık yanmaya başladı.

Nasıl yapılır:
1- istediğiniz bölümü istediğiniz kadar küçültün.
Eki Görüntüle 1624769
Eki Görüntüle 1624770

Tamamdır hocam halletim sağ olun sadece ekran uyku moduna geçmiş:D

Dosya Ekleri

• IMG_20230106_191757.jpg
    IMG_20230106_191757.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı