Kali Linux nouveau unknown chipset hatası

Kazım45

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel i5 12.gen rtx 3050 16gb ram LENOVO
Meslek
Öğrenci
Merhaba, PC'me az önce Kali Linux yüklemeye çalışırken bu hatayı aldım, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ss atamam, hata birebir böyle arka taraf siyah ekran, cmd yeri gibi, dual boot olarak kurmaya çalışıyorum

Yani linux indirmek bı hata bence çünkü 3 4 defa linux indirdim hepsindedr pişman oldum çünkü kullanımı zor tüm programları ve oyunları indiremiyorsun

Foto atarmisiniz

Yani linux indirmek bı hata bence çünkü 3 4 defa linux indirdim hepsindedr pişman oldum çünkü kullanımı zor tüm programları ve oyunları indiremiyorsun
Doğrudur ama işim var işte biraz, kali linux güzel bir dağıtım, seviyorum teması olsun, şeyi olsun.

Foto atarmisiniz
Birebir işte, hatayı yazmışım zaten.

Ekran kartınız nedir?
Nouveu NVIDIA kartlar için açık kaynak kodlu bir sürücü. Tek işlevi görüntü almak desem yeridir belki.
Hataya bakıldığınızda sanki ekran kartınız tespit edilememiş sanırım.

Ayrıca deneyiminiz yok veya az ise Kali doğru tercih olmayabilir. (Burada belirli bir amaç için kurmadığınızı varsayıyorum.)

RTX 4050, şu anda rufustan tekrar yükleme yapıyorum, internetten birkaç şey indirdi, bekliyorum, sonra tekrar kurup deniyeceğim.

RTX 4050, şu anda Rufus'tan tekrar yükleme yapıyorum, internetten birkaç şey indirdi, bekliyorum, sonra tekrar kurup deneyeceğim.

Bu konuda daha yeni paketleri alan bir dağıtım kullanarak çözmüşler.
Kali Debian tabanlı bir dağıtım. Debian o konuda bahsedildiği gibi güncellemeleri geriden takip eder.

OpenSUSE tumbleweed ile denemenizi isteyeceğim bu dağıtım son sürüm güncellemeleri almayı hedefler.
Sanırım görünüşünden dolayı Kali Linux kurmak istiyorsun. Kali Linux masaüstü için Xfce kullanıyor istersen tercih edebilirsin. Bence sundukları diğer masaüstleri için de bir şans ver.
Test etmek için aşağıdaki alternatif indirmelerden canlı ortam dosyalarını kullanabilirsin.
Daha rahat bulabilmen için ekran görüntüsü koymak istiyordum ama maalesef ekran görüntüsü yükler iken sunucu hatası diye bir sorun ile karşılaşıyorum.

Bu konuda daha yeni paketleri alan bir dağıtım kullanarak çözmüşler.
Kali Debian tabanlı bir dağıtım. Debian o konuda bahsedildiği gibi güncellemeleri geriden takip eder.

OpenSUSE tumbleweed ile denemenizi isteyeceğim bu dağıtım son sürüm güncellemeleri almayı hedefler.
Sanırım görünüşünden dolayı Kali Linux kurmak istiyorsun. Kali Linux masaüstü için Xfce kullanıyor istersen tercih edebilirsin. Bence sundukları diğer masaüstleri için de bir şans ver.
Test etmek için aşağıdaki alternatif indirmelerden canlı ortam dosyalarını kullanabilirsin.
Daha rahat bulabilmen için ekran görüntüsü koymak istiyordum ama maalesef ekran görüntüsü yükler iken sunucu hatası diye bir sorun ile karşılaşıyorum.
Bir dakika, everything sürümünü yazacağım şimdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı