Kali Linux root olma

Daha işletim sistemlerini öğrenmeden "hacker" olma dersi almak ne kadar sağlıklı tartışılır ama, root olmanın iki yolu var. İlk yol, eğer hesap "sudoers" listesinde ise, "sudo -s" yazıp hesap şifresi ile root izni almak. Diğer yol ise giriş yaparken kullanıcı adına "root" yazmak ve şifre kısmına sistem kurulurken girdiğiniz şifreyi girmek.

Daha işletim sistemlerini öğrenmeden "hacker" olma dersi almak ne kadar sağlıklı tartışılır ama, root olmanın iki yolu var. İlk yol, eğer hesap "sudoers" listesinde ise, "sudo -s" yazıp hesap şifresi ile root izni almak. Diğer yol ise giriş yaparken kullanıcı adına "root" yazmak ve şifre kısmına sistem kurulurken girdiğiniz şifreyi girmek.
Kali linux işletim sistemini öğretiyor derste ama adam direk root oluyor anlamadığım nokta o teşekkür ederim yinede.

@oguzhnsrmn root hesabı ile giriş yapmış olabilir. Ekran görüntüsü atarsanız daha net yorum yapabiliriz.
Kullanıcı adım ile giriş yapılmış gözüküyor sudo -s yazıp şifremi girdim root olarak gözüküyorum konu çözüldü Mod arkadaşlardan en iyi cevap istedim raporlayarak teşekkürler herkese.

Kali Linux öğreniyorum etik hackerlık denebilir. Kurs aldım adam root olarak başlatıyor ben kendimi nasıl root yapacağım? Bazı şeylere erişimim yok bu yüzden.
Kali linux giriş yapmadan önce başka bir hesapla giriş yap gibi bir şey olması lazım. Oraya kadı root şifreye root yazarsan büyük ihtimalle root yetkisi olarak direk giriş yapabilirsin. 19. sürümden sonra direk root olma yetkisini kaldırdılar. İlgili video :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı