Kali Linux root olma

Terminalde sudo passwd root komutuyla root'un şifresini değiştirin. Sonrasında kullanıcı değiştirip kullanıcı adı: root şifre: belirlediğiniz şifre şeklinde giriş yapın.

Komutların başına sudo ekleyerek de "Superuser Do" yapabiliyorsunuz. Root olarak giriş yapmak istemsizce Linux dağıtımını bozmanıza da sebep olabilir. Bu Windows gibi sizi uyaran bir sistem değil. Kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Bu yüzden gerekmedikçe root olarak kullanmayın.

Hesabınızın şifresini "sudo -s" yazdıktan sonra giriyorsunuz değil mi? Bundan sonra kullanıcı adınızın -varsayılan renklerle- kırmızı olması gerekir. Ayrıca "Ozi" hesabının "sudoers" grubuna root hesabı tarafından eklenmiş olması gerekir. Eklediniz mi?
Hiç bir şekilde kırmızı olmuyor sudoers e nasıl ekliyeceğim.

Terminalde sudo passwd root komutuyla root'un şifresini değiştirin. Sonrasında kullanıcı değiştirip kullanıcı adı: root şifre: belirlediğiniz şifre şeklinde giriş yapın.

Komutların başına sudo ekleyerek de "Superuser Do" yapabiliyorsunuz. Root olarak giriş yapmak istemsizce Linux dağıtımını bozmanıza da sebep olabilir. Bu Windows gibi sizi uyaran bir sistem değil. Kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Bu yüzden gerekmedikçe root olarak kullanmayın.
Sudo passwd root şeklinde denedim yeni şifre istedi şifreyi yazmama izin vermiyor yazmak içinde entera basmam gerek entera basıncada şifreyi alıyor yani kabul edilmedi diyor.

@oguzhnsrmn Yukarıda da söylemiştim. Linux'u kapatırmış gibi çıkış tuşuna bas. Orada kullanıcı değiştirme butonu olacak. Giriş yaparken kullanıcı adına "root" yaz, şifreyi belirlediğin şifre yazıp giriş yap.
Üzgünüm ama işe yaramadı dedi

Üzgünüm ama işe yaramadı dedi.
Tam olarak anlamadım nasıl işe yaramadı dedi? Normalde Linux'u kapatıp açtığında kullanıcı adı şifre istiyor. Bu ekranda kullanıcı adı root olacak şifre ise az önce değiştirdiğin şifre olacak. Bunu yazarak login olman gerek. Olamıyorsan tekrardan aynı yöntemle şifreyi değiştir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı