Kali Linux Sanal Makinede Ağa Bağlanmıyor

Wifi adaptörünüz var sayıyorum.

Wifi Adaptörü ilk başta ana makinaya takılıdır fakat Sanal Makina başladığında ana makinanızdan çıkar ve sanal makinaya takılır o yüzden ana makinanizda gitmesi normaldir.

Metasploit ile bağlantı kurabilirsiniz, her iki makinayi da nat ağına alırsanız aynı ağda olmalarını sağlarsınız. Bu sekilde kullanın. IP adresi 10.0.2.x vs. olması bir şeyi değiştrimez, makinalar birbirlerine ping atabiliyorsa iletişimdedirler.

Wifi adaptörünüz var sayıyorum.

Wifi Adaptörü ilk başta ana makinaya takılıdır fakat Sanal Makina başladığında ana makinanızdan çıkar ve sanal makinaya takılır o yüzden ana makinanizda gitmesi normaldir.

Metasploit ile bağlantı kurabilirsiniz, her iki makinayi da nat ağına alırsanız aynı ağda olmalarını sağlarsınız. Bu sekilde kullanın. IP adresi 10.0.2.x vs. olması bir şeyi değiştrimez, makinalar birbirlerine ping atabiliyorsa iletişimdedirler.
Hocam uzak ağda bir problem yaratırmı?
O zaman sanal makine programını yönetici haklarıyla başlatmayı deneyin. Linux Mint'de(Ubuntu temelli) dağıtımlarda "sudo virtualbox" yazınca bu şekilde başlıyor ancak Kali Linux'da nasıl bilmiyorum.
Hocam hemen deniyeyim.
Bir şey aklıma geldi şuan. Virtual box'u güncellememiştim uzun zamandır. Her seferinde atlıyordum uyarıyı ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

NAT ağı sizin localinizde oluşturduğunuz bir ağdır. Dışarıdan erişim gibi bir şey yoktur.

Eğer kablosuz olarak her iki sanal makinanin iletişim kurmasini istiyorsaniz, o zaman 2 tane wifi adaptörünüz olacak ki dış ağ işlerine girişilebilsin. Fakat şuanki durumunuzda, metasploit ile kaliyi NAT ağına almanız idealdir. Bütün local yasal pentest işlemlerinde de bu durumu kullanmanız uygundur.

NAT ağı sizin localinizde oluşturduğunuz bir ağdır. Dışarıdan erişim gibi bir şey yoktur.

Eğer kablosuz olarak her iki sanal makinenin iletişim kurmasini istiyorsaniz, o zaman 2 tane Wi-Fi adaptörünüz olacak ki dış ağ işlerine girişilebilsin. Fakat şu anki durumunuzda, metasploit ile kaliyi NAT ağına almanız idealdir. Bütün local yasal pentest işlemlerinde de bu durumu kullanmanız uygundur.

Hocam nedense şuna aynı şey NAT ağında da oluyor.

1645552782287.png

Herhangi bir şekilde bağlantı alamıyorum.
Bir çözümü olan yok mu??

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı