PHUBA
Hectopat
Hocam ağ tarama nereden çıktı? Birde masaüstü kullanıyorum.Yok laptoplarda harici Wi-Fi adaptörü almadan ağları tarayamazsınız Kali Linux'ta.
Var hocamAğ adaptörünüz var mı?
Hocam ağ tarama nereden çıktı? Birde masaüstü kullanıyorum.Yok laptoplarda harici Wi-Fi adaptörü almadan ağları tarayamazsınız Kali Linux'ta.
Var hocamAğ adaptörünüz var mı?
Hocam uzak ağda bir problem yaratırmı?Wifi adaptörünüz var sayıyorum.
Wifi Adaptörü ilk başta ana makinaya takılıdır fakat Sanal Makina başladığında ana makinanızdan çıkar ve sanal makinaya takılır o yüzden ana makinanizda gitmesi normaldir.
Metasploit ile bağlantı kurabilirsiniz, her iki makinayi da nat ağına alırsanız aynı ağda olmalarını sağlarsınız. Bu sekilde kullanın. IP adresi 10.0.2.x vs. olması bir şeyi değiştrimez, makinalar birbirlerine ping atabiliyorsa iletişimdedirler.
Hocam hemen deniyeyim.O zaman sanal makine programını yönetici haklarıyla başlatmayı deneyin. Linux Mint'de(Ubuntu temelli) dağıtımlarda "sudo virtualbox" yazınca bu şekilde başlıyor ancak Kali Linux'da nasıl bilmiyorum.
NAT ağı sizin localinizde oluşturduğunuz bir ağdır. Dışarıdan erişim gibi bir şey yoktur.
Eğer kablosuz olarak her iki sanal makinenin iletişim kurmasini istiyorsaniz, o zaman 2 tane Wi-Fi adaptörünüz olacak ki dış ağ işlerine girişilebilsin. Fakat şu anki durumunuzda, metasploit ile kaliyi NAT ağına almanız idealdir. Bütün local yasal pentest işlemlerinde de bu durumu kullanmanız uygundur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.