Çözüldü Kali Linux'a NVIDIA sürücüsü kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kilic4785

Hectopat
Selamlar arkadaşlar. Kısa süre önce harici diskime Kali Linux kurdum fakat NVIDIA ekran kartından kaynaklanan BIOS symbol hatası alıyorum. Kali'yi kullanabilmek için ekran kartını kapatmak zorunda kalıyorum. Fakat ben Kali'de APU yerine harici ekran kartımı kullanmak istiyorum driverları kurmam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Birkaç rehber denedim en makul geleninde içeride olan farklı bir sürücüyle çakışma yaşadığı için kurulum yapamadığını belirtti. Bu sorunu aşıp Kali de nasıl NVIDIA ekran kartımı kullanabilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum

(Bilgisayarım: ASUS TUF A15 Ryzen 5 7535HS, RTX 4050.)

Çözüm
Kod:
sudo apt install -y linux-headers-amd64
sudo apt install -y nvidia-driver nvidia-cuda-toolkit

Kali Linux tarafından önerilen sürücü kurma yöntemi budur. Yine de bilmeniz gereken bir durum var. Kali Linux, Debian tabanlıdır. Debian stabilite amacıyla eski kernel ve eski sürücü kullanır. Yeni ekran kartlarıyla uyumsuzluk yaşanabilir. Yeni ekran kartları bulunan sistemlerde Debian kullanılmamalı. Kali'deki toolları kullanabileceğiniz ve daha güncel kernel, sürücü sunan Black Arch dağıtımını kullanabilirsiniz.
Kod:

Kali Linux tarafından önerilen sürücü kurma yöntemi budur. Yine de bilmeniz gereken bir durum var. Kali Linux, Debian tabanlıdır. Debian stabilite amacıyla eski kernel ve eski sürücü kullanır. Yeni ekran kartlarıyla uyumsuzluk yaşanabilir. Yeni ekran kartları bulunan sistemlerde Debian kullanılmamalı. Kali'deki toolları kullanabileceğiniz ve daha güncel kernel, sürücü sunan Black Arch dağıtımını kullanabilirsiniz.

Çözüm
Kod:

Black Arch Kali'nin güncel hali doğru anladım değil mi?

Black Arch Kali'nin güncel hali doğru anladım değil mi?
Hayır, birbirinden farklı dağıtımlar ancak ikisi de siber güvenlik amaçlı olan dağıtımlar. Black Arch daha güncel bir taban olan Arch tabanındadır. Arch tabanında güncellemeler çok hızlı verilir. Günde ortalama 80-90 paket güncellemesi alıyorum. Hızlı güncelleme alma sebebiyle Arch tabanı yeni sistemler için daha uygundur. Black Arch ve Kali aynı amaçta olan dağıtımlar yani Kali'de kullandığınız toolları Black Arch'ta da kullanabileceksiniz üstüne donanım uyumsuzluğu olmayacak yani aynı hatayı almayacaksınız.

Hayır, birbirinden farklı dağıtımlar ancak ikisi de siber güvenlik amaçlı olan dağıtımlar. Black Arch daha güncel bir taban olan Arch tabanındadır. Arch tabanında güncellemeler çok hızlı verilir. Günde ortalama 80-90 paket güncellemesi alıyorum. Hızlı güncelleme alma sebebiyle Arch tabanı yeni sistemler için daha uygundur. Black Arch ve Kali aynı amaçta olan dağıtımlar yani Kali'de kullandığınız toolları Black Arch'ta da kullanabileceksiniz üstüne donanım uyumsuzluğu olmayacak yani aynı hatayı almayacaksınız.
Güncel hali mi derken bunu kastediyordum, ikisi de aynı işi yaptiktan sonra işimi kolaylaştıran hangisiyse elbette ona yönelirim. Teşekkür ederim black arch ı inceleyeceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı