Çözüldü Kali Linux'ta MAC adresi nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KangalSucuk

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
MSI RTX 3060 12 GB VENTUS X2 OC EDITION
16 GB GSKILL RAM(8x2)
1 TB Samsung EVO 980
GIGABYTE A520M K V2
POWER BOOST VK-P1882B 650W
Meslek
Öğrenci
Merhaba, konudan da gördüğünüz üzere Kali Linux işletim sisteminde macchanger yardımıyla adresimi değiştiriyorum fakat internete giriş sağlayamıyorum. Ne yapmalıyım?

Çözüm
Hocam, sorunun aynısını yaşadım VirtualBox ayarlarından normal NAT yapınca sorun düzeldi.

a.png

Ayrıca direkt Mac değiştirince de oluyor bende cihazı pasife almam falan gerekmiyor.
Profilimde betik oluşturma rehberi var orada anlatmıştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sorunum adres değiştirmek değil değişim ardından internete girememek rehberinizi ya ben anlamadım ya da yardımcı olmadı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sorunum adres değiştirmek değil değişim ardından internete girememek rehberinizi ya ben anlamadım ya da yardımcı olmadı.

Mac değiştirince yanlış hatırlamıyorsam yerel IP de değişiyordu. /etc/resolv.conf dosyasındaki DNS adresinin IP adresini 1.1.1.1 yapıp tekrar deneyin.

Olmazsa şu şekilde yapın.

İlk olarak ağ yöneticisini durdurun service NetworkManager stop

Ardından MAC adresini değiştirin macchanger (interface) -r

Sonra ağ yöneticisini yeniden başlatın service NetworkManager start

Son düzenleme:
Pek beceremedim biraz daha açar mısınız? O dosyaya nasıl gireceğim?

Terminale mousepad /etc/resolv.conf yazın ve name server yazan yerdeki rakamları silip 1.1.1.1 yazın ya da 8.8.8.8 ilki Cloudflare'nin DNS sunucus diğeri ise Google'nin.

Herhangi bir fark olmadı maalesef, bağlanamıyorum.

Normal şekilde girerken change attığımda girmiyor.

Pingde atamıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    102 KB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı