Kaliteli anakart seçerken nelere dikkat edilmeli?

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Ben anakart almayı düşünyorum da makalenizi okudum. Kaliteli bi anakart alacagm. Bunu seçerken nelere dikkat etmeliyim? Cross Fire diye LAN oyunu oynuyorm. Onu iyi bi şekilde kaldırması laızm. 4 GB RAM var ama 3 GB kullanılıyor şu an. Ekran kartını da yeni aldim 1 GB. NVIDIA GeForce markasi. Buna uygun bi anakart tavsiye edebilir misin?

Anakart seçmekteki en önemli kıstas, kullandığın işlemciyi bilmektir. CPU-Z gibi bir program işlemcini öğrenirsin. Sonra bu işlemciye uygun soketli anakart bakarsın. Kaliteli anakartlar ortalama 200 TL fiyata satılmakta ve genelde katı kapasitör ve iyi soğutma kullanmakta. Tabi çok daha geniş kriterler var. Ekran kartını da GB miktarına göre değerlendirmek yerine grafik işlemcisine göre değerlendirmen gerek.

Araştırmalarımın sonuçunda bu sayfaya geldim. Recep bey ekran kartını sayenızde öğrendik anakart ve işlemci secerken neye dikkat etmeliyiz birde hangisi daha iyi bunu nasıl anlarız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırmalarımın sonuçunda bu sayfaya geldim. Recep bey ekran kartını sayenızde öğrendik anakart ve işlemci secerken neye dikkat etmeliyiz birde hangisi daha iyi bunu nasıl anlarız?

Anakartta ilk kriter yonga setidir. Bugün Intel'de en son yonga seti Z87 iken AMD tarafında bu 900 serisi yonga setidir.

Sonrasında bileşenlere bakılır. Kata kapasitör, mosfet sayısı, soğutma, USB 3.0, SATA 6 Gbps, PCB'nin kaç katman olduğu gibi farklı farklı kriterler var.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı