VA panel derin siyahıyla ünlüdür ama geniş görüş açısı sunmaz. IPS daha canlı ve net görüntüyle birlikte geniş görüş açısı sunar. VA panel bir nevi light IPS sayılır.@GCN IPS ile VA panel arasında fark var mıdır hocam?
Öylesine sordum açıkçası. Elimde BenQ GW2270H(VA) ile Viewsonic VX2276 Smhd(IPS) monitör var da renk konusunda pek bir fark göremedim ben. Neredeyse aynılar. Geniş görüş açısı da öyle hemen hemen.VA panel derin siyahıyla ünlüdür ama geniş görüş açısı sunmaz. IPS daha canlı ve net görüntüyle birlikte geniş görüş açısı sunar. VA panel bir nevi light IPS sayılır.
IPS ve VA panellerin kendi içlerinde çeşitleri vardır. Örneğin sendeki VA panelli monitörün çeşidi A-MVA yani önceki eski VA ve MVA'nın gelişmişi. IPS panelli monitörün IPS türü H-IPS 2007 yılında LG tarafından geliştirildi.Öylesine sordum açıkçası. Elimde BenQ GW2270H(VA) ile Viewsonic VX2276 Smhd(IPS) monitör var da renk konusunda pek bir fark göremedim ben. Neredeyse aynılar. Geniş görüş açısı da öyle hemen hemen.
Doğrudur. Ben sadece deneyimlerimi paylaştım hocam, fikriniz olsun diye.IPS ve VA panellerin kendi içlerinde çeşitleri vardır. Örneğin sendeki VA panelli monitörün çeşidi A-MVA yani önceki eski VA ve MVA'nın gelişmişi. IPS panelli monitörün IPS türü H-IPS 2007 yılında LG tarafından geliştirildi.
Bende neden benzer kaliteyi gördüğünün kısa bir açıklamasını yaptım. IPS monitör AH-IPS olsaydı...Doğrudur. Ben sadece deneyimlerimi paylaştım hocam, fikriniz olsun diye.![]()
Ama şimdi aynı klasmandaki monitörleri karşılaştırdım.Bende neden benzer kaliteyi gördüğünün kısa bir açıklamasını yaptım. IPS monitör AH-IPS olsaydı...![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.