PSU seçerken nelere dikkat edilmeli?

Merhaba 11 Kasım'da Corsair TX 750 m Gold modelini aldım ancak maalsef anakartıma uygun değilmiş forumdaki arkadaşlardan öğrendim iade ettim ürün henüz kargoda. Sizden ricam PSU seçerken nelere dikkat edinilmeli alacak arkadaşlara da yardımı dokunmuş olur. Mesela MSI Z490 GAMING Wi-Fi Edge modeline ve RTX 3070 Palit modeline hangisi uygun olur.

Garantilerine markaya ve verimliliğine.

Öncelikle alacağınız PSU'nun kaliteli bir marka olmasına dikkat edin. PSU sistemin en kritik parçasıdır ve kalitesiz bir PSU, sisteminizi kullanılamaz hale getirebilir. Corsair, Sharkoon, Cooler Master, Thermaltake gibi markalar kalitelidir. Gamepower, Powerboost, Rampage gibi markalardan uzak durmak gerekiyor. 80+ sertifikası da önemli bir unsurdur. Onun dışında anakarttan ziyade kasanıza dikkat etmeniz gerekir. ITX kasalara ATX PSU'lar sığmayabilir. Kablolar kısa kalabilir. Bunları göz önünde bulundurursanız ileride sıkıntı çekmezsiniz.

Evet sorun CPU'yu besleyen güç girişindeymiş. Önerebileceğiniz PSU var mıdır? 900 1000 TL arası.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    129,3 KB · Görüntüleme: 36
  • C4 olup olmadığı.
  • Voltaj değeri.
  • Verimlilik.
  • 80+ Sertifikası.
Genel olarak bunlara bakılmalı bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı