Kaliteli Dizi Listesi Çalışması

nbrsaa

Hectopat
Daha fazla  
Kaliteli yabancı dizi listesi yapmaya çalışıyorum. Sizce bu listedeki en kötü diziler hangileri veya şu dizi bundan daha iyi, bunun bu listede olmasına gerek yok dediğiniz var mı? Mesela bana göre The Bing Bang Theory, How I Met Your Mother'dan 1 miktar daha iyi.
Bu arada şunu da belirteyim, benim izlediklerim değil bunlar. Ben Breaking Bad, Prison Break, Rick and Morty, South Park, Family Guy ve Game of Thrones izledim. Liste yapıp Onedio'da paylaşmayı düşünüyorum. Fikirleriniz benim için değerli. Teşekkürler, iyi günler, sağlıcakla kalın.
Liste:
  • Rick And Morty
  • South Park
  • Family Guy
  • Shameless 8,7
  • SuperNatural 8,6
  • Game Of Thrones 9,5
  • The Wire 9,4
  • Vikings 8,6
  • Sherlock 9,3
  • Dexter 8,8
  • Doctor Who 8,8
  • How i Met Your Mother 8,4
  • DareDevil 8,8
  • Fargo 9,0
  • The Big Bang Theory 8,4
  • American Horror Story 8,2
  • House 8,8
  • Black Sails 8,2
  • Outlander 8,5
  • The x Files 8,7
  • Breaking Bad 9,5
  • 11.22.63 8,4
  • Sons of Anarchy 8,6

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süre dizi ve film izlemiş ve eleştiriler okumuş bu konuda topluluklarda bulunmuş biri olarak zevkime güvenip şunları ekleyeyim.

1-Rick and Morty (Kesin kesin)

Supernatural , Doctorwho , Sherlock , daredevil kaliteli dizi listemde olmazdı. Şahsen ben bunları sevmiyorum.

Bana göre 2 dizi açık ara diğerlerinden iyidir.

1- Rick and Morty
2- Oz

Oz çok güzeldir. Herkese tavsiye ederim. Rick and Morty zaten ilk sezondan tepelerde yer bulmuştur hep. Söylemeye gerek yok.

Rick and Morty yeni izlemeye başladım ve izlediğim birçok diziyi geride bıraktı. Listeye House of Cards ı da kesinlikle eklemelisin.

Peaky Blinders. Çok sağlamdır.
Bir de size şunu tavsiye edeyim IMDb'nin amatör kullanıcılarının oluşturduğu 200, 300 maddelik listeler var. Bunlar size çok yardımcı olur.
Hususan ben hep bunlardan yararlanıyorum.
Empire Magazine'in yaptığı sıralamalar da güvenilirdir.
IMDb ile alakalı olarak küçük bir örnek vereyim.

IMDb: Best 100 TV Series - a list by NYHeraldTribune

Burada 100 maddelik bir top list var.
Fakat siz siteden kıstas değişikliğine göre sıralama yapabilirsiniz. Elemanın yaptığı gibi incelemeniz zorunlu değil. Hususan ben hep IMDb Rating kıstasını veya Yayım Tarihi kıstasını seçerek listeleri inceliyorum.
Daha kullanışlı oluyor.

American Horror Story ile Supernatural'ı tavsiye etmem. Her ikisi de ilerleyen sezonlara ve gelişmiş teknolojiye rağmen her seferinde düşük kalite görsel efektler kullanmış dizilerdir. Yani pot kırmaları son derece göze çarpıyor. Ve bu da dizinin keyfini yüzde seksen düşürüyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı