Kaliteli güç kaynağı nasıl anlaşılır?

Daha fazla  
Merhaba herkese iyi forumlar. Merak ettiğim bir konu var, güç kaynağı alırken verimlilik, sertifika, sistem gereksinimi kadar Watt ve pinler gibi kaliteyi etkileyen faktörler olduğunu biliyorum fakat Gold sertifikalı verimliliği %90 olan Everest marka PSU genellikle kötülenirken Bronze sertifikasına sahip verimliliği %80 olan PSU'lar daha övülür haldeydi. Burada merak ettiğim konu; PSU seçiminde bu sertifikalar verimlilikler yerine marka mı tercih edilmeli? Ya da her bakımdan iyi serftifika verimlilik varken X marka PSU'nun "alınmaz, patlar" gibi söylemlerde olmasının sebebi nedir?

PSU'ların iç yapılarında mevcut olan koruma sistemleri ve farklı teknolojiler mevcut. Artık %80 verimliliği en dandik markalar bile sağlayabiliyor. Önemli olan içinde mevcut olan korumalar diye biliyorum. Bu korumalar hakkında ayrıntılı bilgim yok ne yazıkki. Bilen birisi bunlardan ayrıntılı bahsedecektir. Öğrenmek için ben de konuyu takipteyim.

İkisi de. Fakat öncelik marka iyi bir marka 80+Bronze'u kötü marka 90+Gold'a tercih ederim.

İşte onu merak ediyorum ben de, neden?
Yani bildiğim kadarıyla bu sertifikayı firmalar kendisi basamıyor, çeşitli testler sonucunda bağımsız farklı kuruluşlar tarafından alınıyor. Durum böyleyken %90 veren PSU yerine neden markası var diye %80'lik firmadan alayım? Yani mantıken soruyorum ayrımı nasıl yapacağız?
PSU'ların iç yapılarında mevcut olan koruma sistemleri ve farklı teknolojiler mevcut. Artık %80 verimliliği en dandik markalar bile sağlayabiliyor. Önemli olan içinde mevcut olan korumalar diye biliyorum. Bu korumalar hakkında ayrıntılı bilgim yok ne yazık ki. Bilen birisi bunlardan ayrıntılı bahsedecektir. Öğrenmek için ben de konuyu takipteyim.

Bahsettiğiniz akım koruma, kondansitörlerin kalitesi vs ise onlarda bu testlere dahil olarak göze alınıyor diye biliyorum.

Sertifikalı PSU'lar kendini kanıtlamış ve birçok kişi tarafından onaylanmış oluyor. Markanın başka kötü ürünleri insanlarda algı yarattığı için o markadan çıkan PSU'ya bomba diyorlar. Sertifikalı bir PSU kendini kanıtlamıştır. Yok onu alma patlar yok bilgisayara bomba mı koyucan tarzı şeyler tamamen boş laflar. Ha sertifikalı PSU'lara hiçbir şey olmuyor diye bir şey de yok. Ben mesela 3 yıl 1070'li Sistemimde Bros marka 500W bir PSU kullandım hiçbir şey olmadı. Yeni sisteme geçtiğimde Cooler Master 700W +80 Bir PSU almıştım. Elektrik kesintisinden sonra bir daha sistem açılmadı ve çöp oldu. Yine de çoğunluğun kullandığı ve memnun olduğu ürünlere yönelmek daha mantıklı. PSU sistemin en önemli parçası ve sistemi emanet ettiğin parça. O yüzden maksimum kalite önde olmalı.

İşte onu merak ediyorum ben de, neden?
Yani bildiğim kadarıyla bu sertifikayı firmalar kendisi basamıyor, çeşitli testler sonucunda bağımsız farklı kuruluşlar tarafından alınıyor. Durum böyleyken %90 veren PSU yerine neden markası var diye %80'lik firmadan alayım? Yani mantıken soruyorum ayrımı nasıl yapacağız?

Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi sertifikadan çok içeriği önemli. Genel olarak çoğu üründe "markası var" diye fazla vermezsin ama PSU da verirsin. Markası olan bir ürün diğerlerinden her yönden daha üstün oluyor zaten bunu biliyorsunuz zaten ve ayrım için bir sebepe gerek yok. Motor gibi düşünün malzeme kalitesi ve içeriği ne kadar kaliteli ise malzeme o kadar alınabilir oluyor.

Türkçe kaynak var mı bilmiyorum ama benim bazen referans aldığım bir yer:

Bu listenin en altında, listenin hangi kriterlere göre yapıldığını veya bunda etkisi olan faktörlerin anlatıldığı bir kısım var oraya bakabilirsiniz. Mesela Protections kısmında PSU'nun koruma özellikleri vs. anlatılmış. Bunun gibi birkaç kategori daha var. Sertifikalar da önemli bir belirleyici etken.
İyi markaların da elbette kötü ürünleri var bu arada. Mesela Cooler Master ve Thermaltake'in bazı ürünleri listede çok alt sıralarda.
HighPower ve FSP gibi markalar genelde kaliteli PSU üretiyorlar diye biliyorum.

Arkadaşlar, gerekli açıklamaları yapmış.
PSU konusunda, en iyi marka FSP dir.
Bir çoğu firmaya da PSU satmakta.
Diğer (Power boost, Everest(...) ) markalardan, genelde çok şikayet oluyor. O yüzden önermiyoruz.

Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi sertifikadan çok içeriği önemli. Genel olarak çoğu üründe "markası var" diye fazla vermezsin ama PSU da verirsin. Markası olan bir ürün diğerlerinden her yönden daha üstün oluyor zaten bunu biliyorsunuz zaten ve ayrım için bir sebepe gerek yok. Motor gibi düşünün malzeme kalitesi ve içeriği ne kadar kaliteli ise malzeme o kadar alınabilir oluyor.

Hocam bu yorumunuz üzümü ye bağını sorma demek oluyor. Markası iyi ürün diğerinden üstün diyorsunuz nedenini soruyorum 2 defadır.
Sertifikalı PSU'lar kendini kanıtlamış ve birçok kişi tarafından onaylanmış oluyor. Markanın başka kötü ürünleri insanlarda algı yarattığı için o markadan çıkan PSU'ya bomba diyorlar. Sertifikalı bir PSU kendini kanıtlamıştır. Yok onu alma patlar yok bilgisayara bomba mı koyucan tarzı şeyler tamamen boş laflar. Ha sertifikalı PSU'lara hiçbir şey olmuyor diye bir şey de yok. Ben mesela 3 yıl 1070'li Sistemimde Bros marka 500W bir PSU kullandım hiçbir şey olmadı. Yeni sisteme geçtiğimde Cooler Master 700W +80 Bir PSU almıştım. Elektrik kesintisinden sonra bir daha sistem açılmadı ve çöp oldu. Yine de çoğunluğun kullandığı ve memnun olduğu ürünlere yönelmek daha mantıklı. PSU sistemin en önemli parçası ve sistemi emanet ettiğin parça. O yüzden maksimum kalite önde olmalı.
Yorumlar o kadar fazla ki bilmeme rağmen algıya kapıldım demek ki. Teşekkürler.
Arkadaşlar, gerekli açıklamaları yapmış.
PSU konusunda, en iyi marka FSP dir.
Bir çoğu firmaya da PSU satmakta.
Diğer (Power boost, Everest(...) ) markalardan, genelde çok şikayet oluyor. O yüzden önermiyoruz.
Kullanıcı deneyimine bağlı yönlendirmeler yani , aslında kriter yine dediğim şeyler sanırım.

Hocam bu yorumunuz üzümü ye bağını sorma demek oluyor. Markası iyi ürün diğerinden üstün diyorsunuz nedenini soruyorum 2 defadır.

Yorumlar o kadar fazla ki bilmeme rağmen algıya kapıldım demek ki. Teşekkürler.

-Kablo yapısı.
-Fan yapısı ve sesi.
-Elektriğe karş direnci.
-Ne kadar götüreceği(dayanıklılığı)
-12v kanalından ne kadar güç verdiği(çoğu ucuz markanın 550 Watt diye sattığı PSU'lar 300W çıkıyor)
-Ve en önemlisi, özellikle de yük altında ve elektrik kesintilerinde sisteme zarar verip vermeyeceği.

Kaliteli bir PSU sahibiyseniz bunları düşünmenize gerek kalmıyor zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı