Kaliteli güç kaynağı önerisi (850-1200W)

Eki Görüntüle 2513603
Aynı yer FSP vita GM 1000W modelinde 140°c heat sink. Over temperature protection ayar eşiği o kadar yüksek ki amacına uygun değil diye notunu kırmışlar. Okul bölgesinde 30 km/s olan hız sınırını, otoyol gibi 120 yaparsan çok saçma olur. Durum buna benziyor.

Eki Görüntüle 2513606
Fan profilinden şikayetçi olanlar var, devreye girip çıkıyor diye. 1350 olan modelinde en fazla 35dB ses duyarsın (iki modelin fanları aynı)

Ampere 750W civarından sonra +40dB,

Cratos ise 820W civarından sonra 35dB ve 1000W'tan sonra 40dB kadar ses duyabilirsin.
Eki Görüntüle 2513608
Yani aslında güç kaynağına yuklenildiğinde enermax almal daha mantıklı. Daha düşük yüklenmede sürekli fanın devreye girip çıkmasından şikayetçi olanlar daha fazla.

Kutu üstünde etiket yok. Güç kaynağı üstünde OC Pass etiketi iki üründe de vardı. İkisinin de fan dönerken video kayıtları mevcut. İkisinde de cw ya da başka bir ses sorunu yoktu.Eki Görüntüle 2513612

Paylaştığın için teşekkür ederim.

Burada Raijintek açıklamasına gidip OTP koruması yorumunu görebilirsin.

İsteyen istediği ürünü alıp sorunsuz bir şekilde kullansın. Tercih etme sebeplerimi açıkladım. Yine yazıyorum. Güç kaynağında asla kırpılmaması gereken bileşendir. Bu yüzden 6K fiyata ikisini de almam gider 10k fiyata aslan gibi NZXT C1200 (2024) modeli var.

Yaklaşık 1 sene kadar Seasonic güç kaynaklarının piyasaya gelmesini bekledim ama gelmemesi üzerine araştırıp NZXT C 2024 serisini buldum. Yine fikir almak için forumlarda sorarken dfx serisini önerenler üzerine modeli incelemeye aldım ve cashback ile birleşince dfx 1350 modeline karar verdim.
Kampanya/Cashback olayından dolayı Enermax'ın F/P olarak bana göre iyi bir noktada olduğu için değerlendirdim. Ayrıca enarmax 2000'li yılların başında adından söz ettiren ve 2010'lu yılların başlarından 2010'lu yılların ortasına kadar çok bilindik marka olan, bundan sonra düşüşe geçen marka. Yabancı forumlarda eski konulara bakarsan rahatlıkla sıkça enermax markasının önerildiğini görebilirsin.

Ayrıca uyarı yapayım. Önemli olan marka değil modeldir. Dünya devi ve kendi güç kaynağını üretip, başka markalara üretim yapan Seasonic'in S12iii modeli, rsy üretimi ve F tier olarak çöptür. Asıl TR piyasasında olsaydı dediğim enermax platigemini modeli ise yine rsy üretimi ve a tier. Yani önemli olan güç kaynağının markası değil hangi platform üzerine inşa edildiği.

Herkese sorunsuz bilgisayar kullanımı ve iyi sosyaller dilerim.

Hocam attığınız yerdeki fan gürültüsü testini tam detaylı anlamadım ama TechPowerUp'ın yaptığı testlerde bile %110 yükte 36dba ses çıkarmış ürün ya bu inceleme siteleri yalan söylüyor ya da attığınız yerdeki bilgiler yanlış 750W cıvarında 29dba gürültü üretiyormuş. Makulude bu gibi aslında ama tabii bilemedim.
Sizin kullandığınız üründe sorun yoksa ne mutlu güle güle kullanın.

Aşırı ısınma eşiği konusunda ise benim yeterli teknik bilgim yok test sitelerinde bile bunlardan hiç mahsetmemeleri çok tuhaf çünkü eşik gerçekten diğerlerine göre çok yüksekmiş. (TechPowerUp, eteknix)

Ben 6500 liraya 1000W Ampere modelini aldım. Verdiği özelliklere baktığım zaman ATX 3.1 PCI 5.1 80+ platium sertifikası olması benim o güç kaynağını seçmemde sebep oldu.
Bende 4-5 ay yeni güç kaynaklarının gelmesini bekledim ama Seasonic, Be Quiet gibi markalar yeni stok hiç gelmedi.

Hocam attığınız yerdeki fan gürültüsü testini tam detaylı anlamadım ama TechPowerUp'ın yaptığı testlerde bile %110 yükte 36dba ses çıkarmış ürün ya bu inceleme siteleri yalan söylüyor ya da attığınız yerdeki bilgiler yanlış 750W cıvarında 29dba gürültü üretiyormuş. Makulude bu gibi aslında ama tabii bilemedim.
Sizin kullandığınız üründe sorun yoksa ne mutlu güle güle kullanın.

Aşırı ısınma eşiği konusunda ise benim yeterli teknik bilgim yok test sitelerinde bile bunlardan hiç mahsetmemeleri çok tuhaf çünkü eşik gerçekten diğerlerine göre çok yüksekmiş. (TechPowerUp, eteknix)

Ben 6500 liraya 1000W Ampere modelini aldım. Verdiği özelliklere baktığım zaman ATX 3.1 PCI 5.1 80+ platium sertifikası olması benim o güç kaynağını seçmemde sebep oldu.
Bende 4-5 ay yeni güç kaynaklarının gelmesini bekledim ama Seasonic, Be Quiet gibi markalar yeni stok hiç gelmedi.
Cybernetics artık 80+ sertifikasının yerine geçmeye başlayan bir değerlendirme oldu. TPU ve Cybernetics güvenilir sitelerdir, test metodolijisi ve test cihazları farklı olduğu için farklı sonuçlar çıkması normal. Yani aynı ortamda olan degerlendirmeye bakmak lazım. İki ürün cybernetics sonuçları kendi içinde ve tpu'da değerlendirmeleri nasıl diye degerlendirmek lazım. Zaten diğer siteleri takip ettikçe genel anlamda arada ne kadar pay olduğunu öğreniyorsun.
Daha kaliteli olan cratos serisini alman daha iyi olurmuş, yeni çıkan ürün olması daha kaliteli olmasına anlamına gelmez. Ampere modeli de kötü değil. C ve üstü tier alınıp, gönül rahatlığıyla kullanılabilir. zaten renklendirmeden de ne olduğu anlaşılıyor.
Seasonic Core GC 650w kullanıyorum, b- tier ama herhangi bir sıkıntısını görmedim. Birkaç elektrik kesintisine bileşenleri korudu. Parasını fazlasıyla çıkardı yani :)

Çok kaliteli bir psu+kaliteli bir fan (noctua)
Screenshot_2025-06-16-20-19-25-829_org.mozilla.firefox.png

Tablonun X ekseni (Yatay) 12v kanalı.
Y ekseni (Dikey) ise 3.3v ve 5v kanalı.
12V: CPU, ekran kartları, fanlar, PCI-E kartları
5V: sabit diskler, optik sürücüler, PCI kartları, USB
3.3 V: RAM, anakartın diğer parçaları

C tier çoğu durumda yeterli. Genellikle gündelik ve ofis kullanımı. Yine de rahatlıkla oyun oynanır
B tier ise yoğun kullanımlar için daha uygun. Uzun süreli oyun, yayın, video işleri gibi sisteme yüklenecek durumlar.
A tier ise profesyonel kullanıma ya da bütçesi sorun olmayana, kaliteli olsun kafam rahat olsun diyenlere.

Bu da şimdi kullandığım güç kaynağının yarı modüler olanı.
Screenshot_2025-06-16-20-36-45-825_org.mozilla.firefox.png

Fan profilleri anlamlanmıştır umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı