Kaliteli laptop önerisi

Bütçe
40,000

ressh

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye
Merhaba ben laptop bakıyorum, MacBook Air M1 16 GB'dan geçiş yapacağım fakat oyuncu laptoplarının malzeme kalitesi beni rahatsız ediyor.

ASUS, Acer, Lenovo, MSI gibi markaların bilindik ürünlerinin malzeme kalitesinin düşük olduğunu düşünüyorum bu yüzden farklı modeller bakıyorum.
Araştırırken ASUS Zephyrus G14 modeline rastladım, alüminyum kasası var ve 14" bir laptop. Tasarımının sade, kompakt ve OLED ekranının olması hoşuma gitti.

Bu laptopu ikinci el olarak alsam bir problem yaşar mıyım? Parasına değer mi?
Bu model olmak zorunda değil, kaliteli laptop istiyorum sadece.

Bazı laptopların beğenmediğim yanları:
Lenovo LOQ -> hoparlörü kötü, tasarımı kaba, ekranında IPS glow oluyor.
HP Victus 16 -> malzeme kalitesi olarak kasası fena değildi ama klavye tasarımı berbat. Laptop biraz büyük ve ekranında IPS glow oluyor.
ASUS A15, F15 -> bu serilerin de malzeme kalitesi ve tasarımı hoşuma gitmiyor.
MSI -> genelde kaba bir tasarımları oluyor MSI laptopların, malzeme kalitesi konusunda da pek iyi şeyler duymadım, bilmiyorum.

Oynadığım oyunlar da, Minecraft ve LoL. Bunlar dışında belki After Effects veya Premiere Pro gibi programlar kullanabilirim.

14" IPS panel, Thunderbolt 4 çıkışı ve 13700H işlemci.

Mesela buna 45 Bin TL vermek yerine ikinci el Zephyrus 14 kötü bir fikir mi? OLED, RTX ekran kartı gibi artıları var.

İstanbul'da iseniz bir öneri yapabilirim. İkinci el ama mağazadan ve garantisi devam ediyor.

Bir bakayım.

Mesela buna 45 Bin TL vermek yerine ikinci el Zephyrus 14 kötü bir fikir mi? OLED, RTX ekran kartı gibi artıları var.
Konuya "fakat oyuncu laptoplarının malzeme kalitesi beni rahatsız ediyor." diyerek başladığın için bu tarz bir model önerdim. RTX ekran kartı elbette artı ama OLED panellerin yanık sorunu hala devam ediyor. Tercih senin.

Kaliteli ürün isterseniz bu var. Hoparlör, pil, harici Mac aratmaz. Yekpare alüminyum çok sağlam. Ve bence ürün karizma. 45W 4050 render kısmında yeterli sayılır. OLED yanması sorun falan değil. 3 yıldır Aero 15 OLED XD kullanıyorum günübirlik. Hiç sorun yaşamadım! OLED hayattır.
https://www.notebookcheck.net/Gigab...otebook-with-true-color-display.715028.0.html 13700H modelin incelemesi. 13700H olan 50k+ değmez fiyat farkına bence. Yerli yabancı çokça incelemesi de var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kaliteli ürün isterseniz bu var. Hoparlör, pil, harici Mac aratmaz. Yekpare alüminyum çok sağlam. Ve bence ürün karizma. 45W 4050 render kısmında yeterli sayılır. OLED yanması sorun falan değil. 3 yıldır Aero 15 OLED XD kullanıyorum günübirlik. Hiç sorun yaşamadım! OLED hayattır.
https://www.notebookcheck.net/Gigab...otebook-with-true-color-display.715028.0.html 13700H modelin incelemesi. 13700H olan 50k+ değmez fiyat farkına bence. Yerli yabancı çokça incelemesi de var.

Öncelikle teşekkürler, çok güzel bir laptop. Soğutma performansı nasıldır? 4050'nin 45W olması üzer mi? Hoperlör konusu üzücü ☹️

Zephyrus G14 modelinden iyi görünüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı