Kaliteli Reels videosu nasıl yapılır?

Trolen

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıda bırakacağım video gibi kaliteli bir video nasıl yapılır? Hangi programlar kullanılır? Ben yaptığım zaman video kaliteli olsa bile Instagram'a attığımda çok fazla kalitesi düşüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu hangi programda editliyorsunuz? İnstagram youtube tiktok gibi uygulamalar videoyu daha az veri işleyerek daha hızlı yüklenip izlenebilmesi adına videoyu kendi içinde sıkıştırarak paylaşır. Bir tıkta olsa görüntü kalitesi değişir. Cok iyi kameralar ile çekilen videolarda düşsede kaliteli gözükür. Adobe gibi bir program kullanıyorsanız çıktı alırken bit hızını yükselmekte fayda olabilir

Topaz + birkaç After Effects renk ayarı. Ki zaten bu kliplerin kendiside baya kaliteli.
Topaz ile bir şeyler yapmayı denedim fakat ben mi yanlış yaptım anlamadım hata veriyor sürekli.

Videoyu hangi programda editliyorsunuz? Instagram YouTube TikTok gibi uygulamalar videoyu daha az veri işleyerek daha hızlı yüklenip izlenebilmesi adına videoyu kendi içinde sıkıştırarak paylaşır. Bir tıkta olsa görüntü kalitesi değişir. Cok iyi kameralar ile çekilen videolarda düşsede kaliteli gözükür. Adobe gibi bir program kullanıyorsanız çıktı alırken bit hızını yükselmekte fayda olabilir.

Daha yeni yeni öğrendiğim için CapCut kullanarak yapıyorum videoları. Bu tarz bir edit nasıl bu kadar düzgün yapılır bilmiyorum açıkçası.

@Trolen Ne hatası veriyor? Birde Topaz'ın kendi içinde ayarları var şunu deneyebilirsin güzeldir.

1726842802463.png

Videonu birde 1080P + 30 FPS renderlarsan daha iyi olur çünkü daha yüksek seviyelerde kaliteyi düşürüyor sosyal medya.

Bende video edit ile uğraşıyorum bu işi uzun süre yapmayı planlıyorsan zaman içinde premier pro'ya geçiş yapmanı tavsiye ederim.
O programı öğrenince gördüğün her efekti yapabilirsin hepsinin temeli o programda yatıyor. Uğraşmak istemezsen hazır şablonlar bulup indirebilirsin. Yaptığın geçiş efektlerini kaydedip tekrar tekrar kullanabilirsin.
renk ayarlarini detayli ve verimli yapabilirsin.
Cap cut vs programlar hızlı edit için ideal olabilir ama detay öğrenmek istiyorsan premier pro ve after effects programlarına yönelmeni tavsiye ederim. Öğrenmek biraz zaman alabilir ama istediğin gibi hızlı geçişli ve yaratıcı geçişli videoları oradan çıkartabilirsin. Aklına geleni youtube a yaz mutlaka o efekti yaparlarken video bulabilirsin.

@Trolen ne hatası veriyor? Bir de Topaz'ın kendi içinde ayarları var şunu deneyebilirsin güzeldir.

Eki Görüntüle 2314418

Videonu bir de 1080p + 30 FPS renderlarsan daha iyi olur çünkü daha yüksek seviyelerde kaliteyi düşürüyor sosyal medya.

Sorun benimle alakalıymış çözdüm sanırım. Verdiğiniz ayarları da deneyip geri dönüş yapacağım teşekkür ederim.

Bende video edit ile uğraşıyorum bu işi uzun süre yapmayı planlıyorsan zaman içinde Premiere Pro'ya geçiş yapmanı tavsiye ederim.
O programı öğrenince gördüğün her efekti yapabilirsin hepsinin temeli o programda yatıyor. Uğraşmak istemezsen hazır şablonlar bulup indirebilirsin. Yaptığın geçiş efektlerini kaydedip tekrar tekrar kullanabilirsin.
Renk ayarlarini detayli ve verimli yapabilirsin.
Cap cut vs programlar hızlı edit için ideal olabilir ama detay öğrenmek istiyorsan Premiere Pro ve After Effects programlarına yönelmeni tavsiye ederim. Öğrenmek biraz zaman alabilir ama istediğin gibi hızlı geçişli ve yaratıcı geçişli videoları oradan çıkartabilirsin. Aklına geleni YouTube'a yaz mutlaka o efekti yaparlarken video bulabilirsin.

DaVinci nasıl ücretsiz olarak sanırım en iyisi o. İşimi görür mü?

Davinci renk editinde en iyi. Bu isi öğrenmeye karar verdiysen 2 sinide öğrenmekte fayda var ama bence önceliği premier pro da yapmalısın. Youtube ve udemy.com da bir çok eğitim videosu var bende o şekilde öğrendim çokta iyi sayılmam ama yapmak istediğimi aklıma gelen oluşturmak istediğimi yapabiliyorum. Amatör olarak geç yaşta öğrenmeye başlayan biri ne kadar yapabilir merak edersen. Murat la turat youtube ve instagram bakabilirsin. Cok fazla edit yok ama dikkatini çeken merak ettigin birsey olursa yazabilirsin

DaVinci renk editinde en iyi. Bu isi öğrenmeye karar verdiysen ikisini de öğrenmekte fayda var ama bence önceliği Premiere Pro'da yapmalısın. YouTube ve udemy.com da birçok eğitim videosu var bende o şekilde öğrendim çok da iyi sayılmam ama yapmak istediğimi aklıma gelen oluşturmak istediğimi yapabiliyorum. Amatör olarak geç yaşta öğrenmeye başlayan biri ne kadar yapabilir merak edersen. Murat'la turat YouTube ve Instagram bakabilirsin. Cok fazla edit yok ama dikkatini çeken merak ettigin bir şey olursa yazabilirsin.

Teşekkürler hocam dikkate alacağım dediklerinizi.

Topaz üzerinden video oranını değiştirebiliyor muyuz 1920x1080 video mesela Shorts için 9.16 yapabilir miyiz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı