Kaliteli Saat önerisi

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Hocalarım selam. Ben yaklaşık 5-6 yıldır kullandığım saatin artık durduğu yerden pil bitmesi, içinin pul pul dökülmesi gibi artık yorgunluk belirtileri sebebiyle değiştirmeye karar verdim. Aradığım özellikler içerisinde ilk olarak kalınlığının ince olması geliyor. Kalın saatler bileğimden kaynaklı kâba duruyor. Bu zamana kadar kullandığım saat mıknatıslı olduğu için normal saatler nasıl durur hakkında bir bilgim yok.
Sipariş verip deneyip göreceğiz. İkinci olarak saatin kalınlığının ince olmasından sonra saatin küçük olması da gerekiyor. Fotoğraf olarak ekledim. Saatin kendisi de büyük olunca aynı şekilde kötü duruyor.
Son zamanlarda metal kordonlu saatler hoşuma gitmeye başladı. İç göstergesi de fotoğraflardaki gibi 5-10-15 şeklinde değil de sayılar olmadan, simgeleri içeren bir saat önerisi alabilirsem süper olur.
Bu özellikleri yazdım diye sadece bu tarz saatler değil, benzerleri(örneğin iç yüzeyi farklı, şekli farklı gibi) saatlere de açığım.

Bütçe olarak iki bin civarı düşünüyorum. Cassio'nun bu tarz ürünlere sahip olduğunu duydum, sizden öneriler bekliyorum.
@burton @Mert Can Urcan

Dosya Ekleri

• 1b78bcbd-3442-4d70-9a6d-9d10ba680527.jpg
    1b78bcbd-3442-4d70-9a6d-9d10ba680527.jpg
    157,6 KB · Görüntüleme: 15
  • 806cdbcf-6f98-46ab-8c09-5f859ac74457.jpg
    806cdbcf-6f98-46ab-8c09-5f859ac74457.jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 13
Hocalarım selam. Ben yaklaşık 5-6 yıldır kullandığım saatin artık durduğu yerden pil bitmesi, içinin pul pul dökülmesi gibi artık yorgunluk belirtileri sebebiyle değiştirmeye karar verdim. Aradığım özellikler içerisinde ilk olarak kalınlığının ince olması geliyor. Kalın saatler bileğimden kaynaklı kâba duruyor. Bu zamana kadar kullandığım saat mıknatıslı olduğu için normal saatler nasıl durur hakkında bir bilgim yok.
Sipariş verip deneyip göreceğiz. İkinci olarak saatin kalınlığının ince olmasından sonra saatin küçük olması da gerekiyor. Fotoğraf olarak ekledim. Saatin kendisi de büyük olunca aynı şekilde kötü duruyor.
Son zamanlarda metal kordonlu saatler hoşuma gitmeye başladı. İç göstergesi de fotoğraflardaki gibi 5-10-15 şeklinde değil de sayılar olmadan, simgeleri içeren bir saat önerisi alabilirsem süper olur.
Bu özellikleri yazdım diye sadece bu tarz saatler değil, benzerleri(örneğin iç yüzeyi farklı, şekli farklı gibi) saatlere de açığım.

Bütçe olarak iki bin civarı düşünüyorum. Cassio'nun bu tarz ürünlere sahip olduğunu duydum, sizden öneriler bekliyorum.
@burton @Mert Can Urcan
Öncelikle teşekkür ederim fikir almak için beni etiketlediğinizden ötürü. Ben Casio'lara belli başlı G-Shock modeller harici çok hakim olmadığımdan benim yapacağım tavsiyelerden daha iyi tavsiyesi olan kesin olacaktır, benim ilgi alanım daha çok mekanik saatlere yönelik.

Boyut olarak da kontrol edemiyorum ancak fikir vermesi açısından bir örnek bırakıyorum size:
Casio MTP-VD01D

Casio konusunda nereden hangi model alınabileceğine dair benden çok daha iyi tavsiyeler verenler olacaktır mutlaka, benim attığım model iyon kaplama olabilir, eğer öyleyse tavsiye etmiyorum onlar da zamanla soyulduğundan. 316L paslanmaz çelikli bir saat gayet uzun ömürlü olur onun yerine.

Elindeki saatin boyutlarını ölç öncelikle. 38-40mm gibi duruyor.

Bu listeyi Ersa Saat sitesinden aldım:
1774121753731.png

Bu fiyat bandında Casio güvenli liman olarak gözükse de, 7000 altında şu an aklıma uzun ömürlü bir saat gelmiyor.

Casio Standart MTP-VD01D-2EVUDF serisinde iç rakamlar yok. 118gr 49 x 45 x 10.3mm bu seriler 1.500-2.150TL bandında bulunabiliyor farklı iç renkleriyle.

Casio MTP-E173RL-5AVDF kasa olarak örnek, 41 x 8.7mm, tabi kasasının Rose gold olması kötü ve fiyat olarak 8.000 TL.

1.500 altında silikon ağırlıklı gider. İnce kasa pek kolay değil.

38-40mm çapta Orient diyesim geldi, durdum şimdiki fiyatlarını görünce, FGW0100DB0 9.500TL civar bulunabilirse o da.

Pekala son seçenek aklıma gelen, Timex Weekender serilerinden 100-110€'a (şu an 5.000-5.200TL) yurtdışından gelen birine sipariş vermek.

Hep elli liralık alan zekalar yüzünden ülke fecahat geçiriyor üretimsizlikten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı