Bu benim iddiam mı sence? Komik olur zaten spor camiasının bilimin kabul ettiği bir şey. Spor yapan bir insan, diyet yapan bir insana göre daha fazla yağ yakmayacak da napacak yağ mı alacak? Şimdi böyle saçma bir argüman olabilir mi hocam? Futbolcular sadece diyet mi yapıyor.
Definasyon sadece bir diyet değil ki, definasyon süresince oturup sadece diyet mi yapıyorsun? Kas kütlesini koruyarak yağ yakma dönemi yine antrenmana devam ediyorsun. Ağırlığını kaldırıyorsun spora devam ediyorun kast kütlenin düşmemesi için.
Arkadaşın veya herhangi sıradan bir insanın definasyonla alakası olamaz ki definasyon spor yapan belli bir kas kütlesi kazanmış birisi için geçerli, bu arkadaş daha bir sporcuya göre kas kütlesi bile yok genç çocuk.
Yağ yakmak tabi bir hareketle, vücudun ısınması, kanın hızlı dolaşımı, kalbin nabzın hızlı atması, kardiyovasküler sistemin aktive olmasıyla başlar. Oturup sadece diyet yaparak insan vücudu sence bu akiviteyi gerçekleştirebilir mi?
Diyetle verilen kilolar ve sporla yapılan kilolar arasındaki farklılıklar zaten mukayese edilemez. Benim arkadaşım 107-108 kilolardan ciddi bir kilo verdi 78'e kadar düştü 1.80 boyunda ve hala yağlar sarkmalar mevcut ha zayıf görünüyor ama sporla yapsa sence böyle mi olurdu? Ki sana şu kadarını söylüyorum bu adam kas çalışarak bırak 80'i 90 bile düşse şu an ki halinden daha iyi görünürdü.
Zaten bahsettiğim nokta da o. Sen şimdi belli bir kas kütlesi kazandığın için boyundan 5 kilo da düşük olsan bile neredeyse 80 kilo gibi iri cüsseli görüneceksin. . Ben de zamanında 1.86 98 kiloda 47 cm koldaydım. Benden 10 kilo düşük adamların giydiği şeyleri giyiyordum. Kas kütlesinin güzel yanı bu.
Ama şimdi arkadaşın durumu çok farklı ki dediğim gibi iyi bir beslenme, irade iyi bir antrenman ve doğru hocayla bu kiloda başlasa, emin ol 5 kilo kuru kuru diyetle verdiği halden çok daha iyi görünür sıkılık ve görünüm açısından söylüyorum. Çünkü az da olsa kas kütlesi artması anında görünümü değiştiriyor.
Sonra definasyonuna girer. İlk önce spora başlamak önemli, kilo kaybı zaten verilir vücudun aktive edilmesi kuru kuru diyetten çok daha önemli.
Kuru kuru diyetle yapılan vücut, vücudu kurutur. Kaslarından gider derken erir demiyorum. Kası balon gibi düşün. Şimdi kasları 2 nefesle şişirilmiş gibiyse 1 nefesle şişirilmiş gibi görünür halk dilinde erime diyoruz.
Yoksa kasın erimesi bir hastalık ve insan vücudunda en son başlayan şeylerden biri kası eritmek zaten proteini bile yaktıktan sonra başlıyor. Yani balonun yandığını düşün.
Dediğim gibi definasyon sporcu ve özellikle vücut yapan kas kütlesi olan adamlar içindir.
Bu arkadaşın daha definasyon gibi bir terimle daha alakası olamaz ve literatürden de kalkamaz ve dediklerimle zaten bunu bağdaştırmak da çok saçmalık olur.