Kalp kapakçığında çukur olması askerliğe engel mi?

hfde

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
Doğuştan kalp kapakçığımda çukur var ve 6 ay aralıkla doktor kontrolüne gidiyorum. Doktoruma sorduğumda askerlik şubesinin yönlendirdiği hastane/doktor buna karar verir diyor. Şimdiye kadar kime sorduysam da net bir cevap alamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

Kalbinde delik mi var?

Yok, kalbimin pulmoner kapakçığında çukur var. Düzenli olarak kalp ağrım var diyebilirim.

Yok, kalbimin pulmoner kapakçığında çukur var. Düzenli olarak kalp ağrım var diyebilirim.
Benim doğuştan kalbim delik. Askerlik şubesine bunun için sorduğumda fazla koşu yaptırmadıklarını ama gidebileceğimi söylemişlerdi.

Belki sizde de öyle bir olay olabilir. En iyisini muayene eden doktor bilebilir tabii

Benim doğuştan kalbim delik. Askerlik şubesine bunun için sorduğumda fazla koşu yaptırmadıklarını ama gidebileceğimi söylemişlerdi.

Belki sizde de öyle bir olay olabilir. En iyisini muayene eden doktor bilebilir tabii.

Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, yakın bir arkadaşımdan sizinle aynı hastalığa sahip ona doktor kontrolünde askerlik yapamazsın dediler.

Belki sizde de öyle bir olay olabilir. En iyisini muayene eden doktor bilebilir tabii
Uzman veya subay olmaya engel, ama doktora'da bağlı.

Bir arkadaşımda da kalp kapakçığı ile alakalı bir hastalığı vardı ve ona da askerlik yapamazsın demişlerdi, büyük ihtimalle sanada aynısı söylerler diye düşünüyorum.

Bende askerlik yapmadım hastalığımdan dolayı, ben tip 1 diyabet hastasıyım o yüzden almadılar askere, banada doktora bağlı demişlerdi ve bulunduğum şehirde askeri hastane olmadığı için İzmir'de ki askeri hastaneye göndermişlerdi beni ve orada 1 hafta testlere sokulmuştum, sonunda bir heyete giriyorsun ve orada sonucu söylüyorlar sana.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, yakın bir arkadaşımdan sizinle aynı hastalığa sahip ona doktor kontrolünde askerlik yapamazsın dediler.
Ben teşekkür ederim.

Bir arkadaşımda da kalp kapakçığı ile alakalı bir hastalığı vardı ve ona da askerlik yapamazsın demişlerdi, büyük ihtimalle sana da aynısı söylerler diye düşünüyorum.

Bende askerlik yapmadım ancak ben tip 1 diyabet hastasıyım o yüzden almadılar askere, ben İzmir'de ki askeri hastaneye gitmiştim ve orada 1 hafta testlere sokulmuştum.

Geçmiş olsun.
Bana da öyle geliyor, teşekkür ederim.
Bu kadar hızlı yanıtlar alacağımı düşünmemiştim konuyu açarken 😅

Uzman veya subay olmaya engel, ama doktora'da bağlı.
Evet hatta hava kuvvetleri kapının önüne yaklaştırmıyor onu biliyorum.

Teşekkür ederim.

Kalp deliğine atriyal septal defekt diyoruz. Bunun derecesi önemli, kişiden kişiye ciddiyeti değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı