Kalp kapakçığında çukur olması askerliğe engel mi?

Geçmiş olsun.
Bana da öyle geliyor, teşekkür ederim.
Bu kadar hızlı yanıtlar alacağımı düşünmemiştim konuyu açarken 😅
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun, size de çok geçmiş olsun.
Hocam bu forumda hiç bir konuda yalnız değilsin emin ol, senin yaşadığını yaşayan niceler var. Akşamın güzel olsun. :)

Kalp deliğine atriyal septal defekt diyoruz. Bunun derecesi önemli, kişiden kişiye ciddiyeti değişir.
Derecesi ne bilmiyorum ama günde en az 2 saatte bir ağrı yapıyor bazen nefesimi bile kestiği oluyor, ağrının şiddeti çok olduğunda panik atak geçirmişliğimde var. Bu durumda ne olur bilemiyorum.

Çoğu doktorun askerlik şubesinin sağlık işleyişinden haberi yok. Birçoğu da sorumluluk almak istemiyor, örneğin doktorun yapamazsın dediği kişiler bazen askerlik şubesinden çürük alamıyor. Askerliğe alınıp oradaki yakınmalarından dolayı başta alamayıp sonradan gönderilenlerde oluyor. Rahatsızlığının peşine düşüp çürük almaya çalışırsan alma ihtimalin artar.

Çoğu doktorun askerlik şubesinin sağlık işleyişinden haberi yok. Birçoğu da sorumluluk almak istemiyor, örneğin doktorun yapamazsın dediği kişiler bazen askerlik şubesinden çürük alamıyor. Askerliğe alınıp oradaki yakınmalarından dolayı başta alamayıp sonradan gönderilenlerde oluyor. Rahatsızlığının peşine düşüp çürük almaya çalışırsan alma ihtimalin artar.
Eğer kalpten ameliyat olduysa çürük veriyorlarmış sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı