Kamera Windows 10 sistemimde çalışmıyor

Makaleler
2
Yer
Universitetet i Agder
Merhabalar. Microcase Siyah 1080p Yüksek Kalite Mikrafonlu Webcam Pc Kamera | Trendyol tıpatıp bu kamerayı bundan birkaç ay önce bir mağazadan satın almıştım. Herhangi bir yazılımı yoktu, taktığı gibi çalışıyormuş. Ben de bilgisayara taktım. Bilgisayar kamerayı algılıyor fakat test etmeye kalktığımda simsiyah bir ekran gözüküyor. Üzerinde lensi kapatacak herhangi bir şey yok. Anlamadım gitti. Aldığım yere tekrar götürdüm ve adam da denedi fakat adamın Windows 10 kurulu bilgisayarında çalıştı. Bende neden çalışmadı anlayamadım. Aygıt yöneticisinden baktığımda aygıt düzgün çalışıyor. Güncelleştirme yapmak istediğimde ise en son sürümde olduğumu söylüyor. Kamera gizlilik ayarları falan açık. Bilgisayarda çok önceden regedit ayarlarını bir kurcalamıştım. Neden kurcaladım hatırlamıyorum. Sanırım amacım, işe yaramayan uygulamaları falan kapatmaktı galiba. Onunla bir ilgisi var mı acaba diye de düşünüyorum. Bir çözüm önerisi verirseniz sevinirim. Herhangi bir hata kodu almıyorum. Sadece siyah ekran gözüküyor. Bir de ilginç bir sebepten dolayı kamerayı bilgisayarıma kulaklık da takılıyken takamıyorum. Yoksa bilgisayar algılamıyor. İlla kulaklığı çıkarmak zorunda kalıyorum.

Adsız.png

Denediğim yöntemler:
Windows 10 Update'lerini yapmak.
Aygıt yöneticisinden cihazı tamamen kaldırmak.
Aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştirmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım kimliği ile driver indirin.

Donanım kimliği ile driver indirin.
"USB\VID_0C45&PID_64AB&REV_0619&MI_00"
"USB\VID_0C45&PID_64AB&MI_00"
Donanım kimliğinde yazanlar bunlar. Arama yaptığımda ilk başta hep Lenovo oluyor. Sürücülerini incelediğimde ise Win 7, Vista ve XP oluyor. Win 10 yok.

Sürücüyü tam olarak nasıl kuracağım? İçinden çıkan .exe dosyasını çalıştırdım ve bir şey olmadı. Ardından c11 ile başlayan klasörün içindeki .exe dosyasını çalıştırdım ve bir kurulum gerçekleştirdim. Fakat değişen bir şey yok. Sanırım bir yerde hata yaptım.

Sürücüyü tam olarak nasıl kuracağım? İçinden çıkan .exe dosyasını çalıştırdım ve bir şey olmadı. Ardından c11 ile başlayan klasörün içindeki .exe dosyasını çalıştırdım ve bir kurulum gerçekleştirdim. Fakat değişen bir şey yok. Sanırım bir yerde hata yaptım.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kamerayı kontrol edin.

Olmadı ise, exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kamerayı kontrol edin.

Olmadı ise, exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
Bilgisayarımı kurulum sonrası yeniden başlattım ve kontrol ettim. Fakat herhangi bir şey olmadı. Driversetup.exe dosyasını çalıştırdığımda sadece bir metin belgesi çıkarıyor o kadar. Değişen bir şey olmuyor :[

Bilgisayarımı kurulum sonrası yeniden başlattım ve kontrol ettim. Fakat herhangi bir şey olmadı. Driversetup.exe dosyasını çalıştırdığımda sadece bir metin belgesi çıkarıyor o kadar. Değişen bir şey olmuyor :[

Bu sürücüyü kurmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı