Kanal tedavisi can yakar mı?

348103

Hectopat
Yarın kanal tedavisi olacağım sonrasında da dolgu yapacaklar. Ama biraz korku var içimde gittiğim dişçi normal mahalle dişçisi olacak büyük bir hastaneye gitmeyeceğim genel olarak iğne vb. acılardan korkmam. Ama kanal tedavisi ilk defa olacağım için biraz korkuyorum acaba acıtıyor mu bilgisi olan var mı?

Ben bir kez özel diş hekiminde kanal tedavisi almıştım. Çok tecrübeli biriydi. Benim acım sızılardan ibaretti. Hatrımda kalacak kadar acı çekmemiştim.

(Dişe belli başlı şeyler takıyor. Onlar biraz sızı vermişti. O kadar.)

Biraz işlemi yapan dişçiye de bağlı ama düzgün bir şekilde uyuşturduğu takdirde en fazla hafif sızlama hissedebilirsin, onun dışında hiçbir acısı yok. Uyuştuğunu hissetmeden işleme başlatma ama, bazen aceleci davranabiliyorlar.

En az 4 kere kanal tedavi geçiren birisi olarak çok rahat bir şekilde "acıtmadığını" söyleyebilirim. Merak etmeyin.

Zaten lokal anestezi yapılıyor, acıyı hissetme gibi bir durumunuz yok sadece titreşimler vb. şeyleri hissedebilirsiniz ki bu da canınızı acıtmaz. İçiniz rahat olsun, geçmiş olsun. :)

Yarın kanal tedavisi olacağım sonrasında da dolgu yapacaklar. Ama biraz korku var içimde gittiğim dişçi normal mahalle dişçisi olacak büyük bir hastaneye gitmeyeceğim genel olarak iğne vb. acılardan korkmam. Ama kanal tedavisi ilk defa olacağım için biraz korkuyorum acaba acıtıyor mu bilgisi olan var mı?
Diş hekiminin de bunda etkisi var. Ben bir çok kez dolgu oldum ve ileride büyük ihtimal kanal tedavisi olacağım. Dolgu olduğum vakitlerde bazılarında fazla acı hissettiğimde oldu bazılarında hiç acı hissetmediğimde oldu. Arka dişler genelde daha çok acı hisseder çünkü derisi kalın, uyuşturucu iğne fazla uyuşturmaz. Senin genetiğine de bağlı, vücudun uyuşturucudan ne kadar etkileniyor. Ama sen çok acıdığını söylersen 2. iğneyi yaparlar. Genel olarak uyuşturucu iğne yapıldığında hangi işlemin yapıldığı farketmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı