Kapalı bilgisayar hacklenir mi?

Talfa

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 saat önce bilgisayarımı açtım. Öylesine bir görev yöneticisi açtım ve diskin %90 ı kullanılıyordu. Arkaplan uygulamalarına baktım ve Powershell açıktı. Hacklendiğini düşünerek Powershell'i kapattım ve bilgisayarımı kapatıp fişini söktüm. Belki internetten hackleyebilir diye düşündüğümden endişeliyim. Internetim hacklenebilir mi? Ne yapmam lazım?

Yaklaşık 3 saat önce bilgisayarımı açtım. Öylesine bir Görev Yöneticisi açtım ve diskin %90'ı kullanılıyordu. Arka plan uygulamalarına baktım ve PowerShell açıktı. Hacklendiğini düşünerek PowerShell'i kapattım ve bilgisayarımı kapatıp fişini söktüm. Belki internetten hackleyebilir diye düşündüğümden endişeliyim. Internetim hacklenebilir mi? Ne yapmam lazım?

Bilgisayarınız açılırken arkadaki uygulamalar ya da sistem uygulamaları açılması için diskten kullanım yapar hacklenme ile alakası yoktur.

Kapalı bilgisayar hacklenmez. Başlangıçta çalışan programları kontrol edin kullanmadıklarınızı kapatın sistem uygulamaları başlangıca yazılmaz ama sistem uygulamalarıyla aynı ada sahip virüsler olabilir antivirüs ile tarama yapın fişini çıkarmanıza gerek yok bilgisayar kapalı olsa yeter.

Yaklaşık 3 saat önce bilgisayarımı açtım. Öylesine bir görev yöneticisi açtım ve diskin %90 ı kullanılıyordu. Arkaplan uygulamalarına baktım ve Powershell açıktı. Hacklendiğini düşünerek Powershell'i kapattım ve bilgisayarımı kapatıp fişini söktüm. Belki internetten hackleyebilir diye düşündüğümden endişeliyim. Internetim hacklenebilir mi? Ne yapmam lazım?
kapalıyken hacklenmez hocam büyük ihtimal rat yemişsinizdir yada baska bir virüs indirmissiniz bilgisayara arkada herseyi sömürüyordur

Bilgisayarı yeni açtığınız için olabilir. Keşke %90 kullanan programa bir baksaydınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı