Merhaba,
Sıvı soğutmanızın markası nedir? Ne zamandır kullanıyorsunuz? Son dönemde sistemsel bir değişiklik yaptınız mı? Sistem bileşenlerinizi yazar mısınız?
Merhaba,
Sistem bileşenleri: i7 - 6700K - MSI GAMING Z170A M5 Anakart
Sıvı Soğutma: SilverStone Tundra Serisi TD02-E 240mm (2 yıldan fazlaca süreyle gayet stabil kullandım.)
Konuyu açtıktan sonra;
Özel bir şirkette Bilgi işlem uzmanı olarak görev almaktayım, bulunduğum birimin donanım servisinde arkadaşlarla beraber inceledik. Sıvı soğutucuyu kasadan sökerek, pompasının vidalarını açıp söktük. İçerisinde (filtresinde) kireç oluşumu gördüm. Sıvısının eksilmiş olduğunu farkettik. Bunu da şöyle anladık; içindeki sıvıyı boş ve kuru bir kabın içerisinde muhafaza ettik. Temizlik ve kireç oluşumunu çözmek adına bazı çözeltiler kullandık, sonrasın da bildiğimiz normal musluk suyu enjekte ettik, sonra da içinde ki suyu farklı boş ve kuru bir kabın içerisine yine boşalttık.
Sonuç:
* Orjinal sıvısının sonradan enjekte ettiğimiz musluk suyuna göre 3 enjektör kadar az olduğunu farkettik.
Not: Herhangi bir sıvı ilave sibobu olmadığı için, pompasını açtığımızda devirdaim deliklerinden manuel şekilde sıvıyı enjekte edebildik.
Not2: Musluk suyu ile pompayı 5 dakika çalıştırdık, herhangi bir sızma olayı gözlemleyemedik. Yani pompanın vidalama ve conta sistemi sıvıyı rahatça enjekte etmemize olanak sağlıyor.
Şimdi ise sıvı önerisi rica ediyorum sizlerden.
Henüz bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımızın önerilerini bekliyorum, custom sıvılar internette satışta ama, hangi işime yarar bilmiyorum, daha kapalı devre olarak kullandığım bir sıvı soğutma bloğunda custom sıvılar ne denli işe yarar, hangi marka ve özellikte olması gerekiyor tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.