Kapalı devre sıvı soğutmada sıvı değişimi

AtraxiyoN

Kilopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yaşadığım sorun başlıkta yazmış olduğum durumla aynı. Kapalı devre bir sıvı soğutma sistemine sahibim, çokta memnunum/dum fakat bu yaz aylarında işlemci sıcaklığının artmaya başladığını farkettim. Termal macunu yeniledim. Tekrar sıcaklık kontrolleri yaptığımda sorunun düzelmediğini gördüm. Belli bir süre rutin uygulamaları açarak işlemciyi yormaya çalıştım, sonrasında kasanın içinde ki sıvı soğutma borularını elleyerek sıcak ve soğuk durumu varmı borular ne durumda diye bakarken bir borunun soğuk diğerinin soğukla ılık arası olduğunu farkettim. Daha önceleri bu işlemi yaptığımda sıcak gönderen boru çok sıcak soğuk gönderen de soğuk hissettiriyordu. Tıkanmış olabileceğini farkettim ki arada pompanın cılız bir ıslık benzeri ses çıkardığını işittim, pompanın su tahliyesi için sibop vb. gibi bir bölümü yok malesef. Açmış iken de sıvısını değiştirmem gerektiğinin farkındayım. İnternetten sıvısının siparişini çekeceğim öncesinde; Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Danışmak istedim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Sıvı soğutmanızın markası nedir? Ne zamandır kullanıyorsunuz? Son dönemde sistemsel bir değişiklik yaptınız mı? Sistem bileşenlerinizi yazar mısınız?

Merhaba,
Sistem bileşenleri: i7 - 6700K - MSI GAMING Z170A M5 Anakart
Sıvı Soğutma: SilverStone Tundra Serisi TD02-E 240mm (2 yıldan fazlaca süreyle gayet stabil kullandım.)

Konuyu açtıktan sonra;

Özel bir şirkette Bilgi işlem uzmanı olarak görev almaktayım, bulunduğum birimin donanım servisinde arkadaşlarla beraber inceledik. Sıvı soğutucuyu kasadan sökerek, pompasının vidalarını açıp söktük. İçerisinde (filtresinde) kireç oluşumu gördüm. Sıvısının eksilmiş olduğunu farkettik. Bunu da şöyle anladık; içindeki sıvıyı boş ve kuru bir kabın içerisinde muhafaza ettik. Temizlik ve kireç oluşumunu çözmek adına bazı çözeltiler kullandık, sonrasın da bildiğimiz normal musluk suyu enjekte ettik, sonra da içinde ki suyu farklı boş ve kuru bir kabın içerisine yine boşalttık.

Sonuç:
* Orjinal sıvısının sonradan enjekte ettiğimiz musluk suyuna göre 3 enjektör kadar az olduğunu farkettik.

Not: Herhangi bir sıvı ilave sibobu olmadığı için, pompasını açtığımızda devirdaim deliklerinden manuel şekilde sıvıyı enjekte edebildik.
Not2: Musluk suyu ile pompayı 5 dakika çalıştırdık, herhangi bir sızma olayı gözlemleyemedik. Yani pompanın vidalama ve conta sistemi sıvıyı rahatça enjekte etmemize olanak sağlıyor.

Şimdi ise sıvı önerisi rica ediyorum sizlerden.
Henüz bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımızın önerilerini bekliyorum, custom sıvılar internette satışta ama, hangi işime yarar bilmiyorum, daha kapalı devre olarak kullandığım bir sıvı soğutma bloğunda custom sıvılar ne denli işe yarar, hangi marka ve özellikte olması gerekiyor tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba, bayağı bir iş yapmışsınız. Birçok insanın cesaret edemediği sıvı soğutmayı söküp temizleme işini bile halletmişsiniz. Sıvı soğutucular maalesef uzun vadede kireçleniyor ve tıkanıyor.
Kapalı devre sıvı soğutucularda sıvı ilave yeri bulunmaz çünkü sıvı ilave etmemizi istemezler. Buharlaşma olmadığı için çok sıvı kaybı da olmaz. (sizin üründe üretim kaynaklı belli derecede boşluk bırakılmış olabilir ) Sıvı değişimi hem kullanıcı tarafından yapılması risk içerir hem de sıvısını değiştirir içini temizlerseniz on yıl kullanırsınız ve yeni ürün almazsınız bu da üreticilerin pek istediği bir durum değil. Custom sıvı soğutma sistemlerinde kullanılan sıvıları kullanabilirsiniz. Maalesef tam olarak şunu kullanın diyebileceğim bir ürün yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…