Kapalı sıvı soğutmaya hangi sıvı konulur?

Eminertekin

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, kapalı devre Xigmatek scyla 120mm sıvı soğutmam var ve sıvısı bitti bende tıpasından açıp kalan sıvıyı boşalttım. Sıvı ziftleşmeye gitmiş sararmış ve içinde. Tanecikler vardı bu sıvının yerine ne koymam lazım saf su, antifriz vs mi yoksa farklı özel bir sıvısı mı var?

Merhaba, kapalı devre Xigmatek scyla 120mm sıvı soğutmam var ve sıvısı bitti bende tıpasından açıp kalan sıvıyı boşalttım. Sıvı ziftleşmeye gitmiş sararmış ve içinde. Tanecikler vardı bu sıvının yerine ne koymam lazım saf su, antifriz vs mi yoksa farklı özel bir sıvısı mı var?

Sıvı soğutmalar için özel sıvılar satılıyor ondan koyman lazım su koyarsan hem pas yapar hem gün geçtikçe azalır hem de öz ısısı yüksek olduğu için daha kötü soğutur.

Soğutma sıvısına para vermek yerine hava soğutmaya geçmeniz çok daha mantıklı olur. 120mm sıvı soğutucuların yer problemi yaşamıyorsanız hiç bir artısı veya performansı yok. Bütçenizi belirleyip konu açarsanız yardımcı olacaktır arkadaşlar.

Soğutma sıvısına para vermek yerine hava soğutmaya geçmeniz çok daha mantıklı olur. 120mm sıvı soğutucuların yer problemi yaşamıyorsanız hiçbir artısı veya performansı yok. Bütçenizi belirleyip konu açarsanız yardımcı olacaktır arkadaşlar.

Normalde ana sistemimde zaten hava soğutma kullanıyorum. Ancak bu sıvı soğutmayı bedavaya aldım ve 2. sistemimde kullanacağım, bu sıvı parasınada hava soğutma bulmam pek mümkün değil o yüzden sıvısını bulmak açıkçası benim için daha iyi bir çözüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı