Kapalı sıvı soğutuculu işlemciye termal macun sürülmeli mi?

fexasy

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2018
Mesajlar
408
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarımdaki işlemci, Intel Core i7-7700K, Casper'in kapalı sıvı soğutucusuna sahip fakat işlemci ısıları oyunlarda yüksek derecelere çıkıyor. (85-100 derece) Bunu düşürmek için termal macun sürmeyi planlıyorum, acaba kapalı sıvı soğutuculu işlemcilerin termal macuna ihtiyacı var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilgisayarımdaki işlemci, Intel Core i7-7700K, Casper'in kapalı sıvı soğutucusuna sahip fakat işlemci ısıları oyunlarda yüksek derecelere çıkıyor. (85-100 derece) bunu düşürmek için termal macun sürmeyi planlıyorum, acaba kapalı sıvı soğutuculu işlemcilerin termal macuna ihtiyacı var mıdır?

Sıvı soğutma ile o sıcaklıklara çıkıyorsa termal macun yenilemek şart gibi MX4 öneririm.
 
Evet hocam. Sürün. Arctic termal macun alabilirsiniz.
 
Termal macunun amacı işlemci ile ısı yüzeyindeki teması sağlamaktır. O yüzden soğutucu montajlarında işlemci üzerine termal macun uygulanır soğutucu öyle oturtulur. Kısaca termal macun kullanımı şart ve önemli. 3-6 ay sürelerde de yenilenmesi tavsiye ediliyor.
 
Kurumuş ise evet.

Valla daha 1 hafta oluyor neredeyse teknik servisle görüştük ısı maksimum performanslarda gayet normal dediler ama çok şüpheleniyoruz 100 derece fazla gibi bir işlemci için.

Sıvı soğutma ile o sıcaklıklara çıkıyorsa termal macun yenilemek şart gibi MX4 öneririm.

Termal macun sürüp sürmediklerini bilmiyoruz kapalı sıvı soğutucuyu nasıl açabiliriz hocam?


Not: Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
 
Vallahi daha 1 hafta oluyor neredeyse teknik servisle görüştük ısı maksimum performanslarda gayet normal dediler ama çok şüpheleniyoruz 100 derece fazla gibi bir işlemci için.

100 derece çok fazla benim işlemcim yükte 65 dereceyi geçmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı