Kara astsubaylık nasıldır?

Caner144

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
1 hafta sonra MSÜ kara meslek yüksekokulu mülakatım var. Gitmek konusunda kararsızım, çünkü eğer gidersem psikolojim dayanır mı bilmiyorum. Acaba mezun olan herkes doğuya mı gönderiliyor? Ayrıca sınıflar olduğunu duydum; kendimiz sınıf seçebiliyor muyuz? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

1 hafta sonra MSÜ kara meslek yüksekokulu mülakatım var. Gitmek konusunda kararsızım, çünkü eğer gidersem psikolojim dayanır mı bilmiyorum. Acaba mezun olan herkes doğuya mı gönderiliyor? Ayrıca sınıflar olduğunu duydum; kendimiz sınıf seçebiliyor muyuz? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Mezun olan herkes doğuya gönderilmiyor. Doğu çıkarsa gidiyorsunuz, buna ek olarak zorunlu olarak Doğu görevinizi emekliliğiniz gelmeden yapmanız gerekiyor. Usta askerliğimde Astsubay Üstçavuş komutanım 30'lu yaşlarında Doğu görevini yapmak istemiş ve tayinini istemişti.

Ben şahsen Kara Astsubaylığı önermem.
Acemi askerliğimi Polatlı Topçu Füze Okulunda yaptım. Adından da anlaşılacağı üzere subay ve astsubay okuluydu. Herkesin hali perişandı. Daha sonra usta askerliğimi Kara Kuvvetleri Komutanlığında yaptım. Görevim sebebiyle Ankara içi bütün kışlalara girip çıkmıştım. Halinden memnun olan bir kişiye rastlamadım. Tabii ki insanların ne umduğu ve ne bulduğu önemli ama iyi düşünüp tercih etmenizi tavsiye ederim.

5 yıl doğu görevleri var öyle biliyorum yanlış olabilir.

Askerlik düşünen herkesin bence kendini her türlü doğuya hazırlaması gerek, askerlik neresinden tutarsan tut kolay bir meslek değil, psikolojiniz dayanmazsa bence asla tercih etmeyin, zaten astsubaylıkmış, çok ön yargılı davranıyor olabilirim ancak çevremdeki asker emeklilerinden duyduğum bu şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı