Kara harp okulu mu tıp fakültesi mi?

Harbiye'de okumak zordur, YouTube'taki videolara benzemez onu söyleyeyim. Çok yorulacaksın, çok çalışıp en iyisini yapmaya özen göstereceksin hep. Subay olmak istiyorsan bunları göz önünde bulundur. Oradaki komutanlar, öğretim görevlileri senin için her zaman emek, çaba sarf edecek, sen de senin için gösterilen bu çabayı boşa çıkarmamak adına her zaman en iyisini yapmaya çalışacaksın. Özellikle yaz kampları zorludur. Ama her türlü zorluğa katlanırım, bu mesleği tutkuyla istiyorum dersen de hiç durma Harbiye'de oku.

Yani özdisiplin değil mi?

Hekimlik daha mantıklı subaylık zor şartlar sizi zorlar ö*me tehlikeniz var (tahminimce yakında s*vaş çıkacağı için) hekimlikte ister özel ister devlet tek yere bağlı kalmazsınız.
Subaylara bir şey olmaz, ölürse erler ölür. Rütbeliler yenilse bile en fazla esir alınır, öldürülmez. Yanılıyor muyum?

Harbiye'de okumak zordur, YouTube'taki videolara benzemez onu söyleyeyim. Çok yorulacaksın, çok çalışıp en iyisini yapmaya özen göstereceksin hep. Subay olmak istiyorsan bunları göz önünde bulundur. Oradaki komutanlar, öğretim görevlileri senin için her zaman emek, çaba sarf edecek, sen de senin için gösterilen bu çabayı boşa çıkarmamak adına her zaman en iyisini yapmaya çalışacaksın. Özellikle yaz kampları zorludur. Ama her türlü zorluğa katlanırım, bu mesleği tutkuyla istiyorum dersen de hiç durma Harbiye'de oku.

Ben de harp okulu istiyorum ancak 14 yaşımda aldığım dikkat ilacı bir sefer kullanmama rağmen engelmiş.

Hiç şansım yok mu? PMYO için engel değilmiş 17 yaşında PMYO girebilir miyim?

Bazı arkadaşlarım bazı hastanelerin psikiyatrik ilaç kullanmış olanlara bir çeşit test çözdürüp testin sonucuna göre karar verdiğini söylemişti ancak bu konuda kesin bir bilgim yok. Psikiyatrik ilaç kullanmak yönetmeliğe göre elenme sebebidir. PMYO sağlık yönetmeliği konusunda ise bir bilgim yok ancak onun sağlık yönetmeliğinin silahlı kuvvetler sağlık yönetmeliğine göre daha esnek olduğunu tahmin ediyorum. Liseyi bitirmeden PMYO'ya giremezsin. Liseyi bitirdikten sonra TYT sınavına ve mülakatlara girerek PMYO'ya girebilirsin ancak.

Bazı arkadaşlarım bazı hastanelerin psikiyatrik ilaç kullanmış olanlara bir çeşit test çözdürüp testin sonucuna göre karar verdiğini söylemişti ancak bu konuda kesin bir bilgim yok. Psikiyatrik ilaç kullanmak yönetmeliğe göre elenme sebebidir. Pmyo sağlık yönetmeliği konusunda ise bir bilgim yok ancak onun sağlık yönetmeliğinin silahlı kuvvetler sağlık yönetmeliğine göre daha esnek olduğunu tahmin ediyorum. Liseyi bitirmeden Pmyo'ya giremezsin. Liseyi bitirdikten sonra TYT sınavına ve mülakatlara girerek Pmyo'ya girebilirsin ancak.

Umarım o teste alırlar beni harp okulu ya da astsubay myo fark etmiyor benim için. Pmyo için psikiyatrik ilaçlara son 3 ya da 2 yıla bakılıyor. AÖL okuduğum için 17 yaşında mezun oluyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı