Kara Harp Okulu'na nasıl girilir?

ramsteinn

Decapat
Makaleler
1
11.sınıfa gidiyorum eşit ağırlıkçıyım kara harp okuluna gitmek istiyorum. Fiziksel ve kişilik olarak askerliğe uygunum yani hadi spor ve mülakatı geçtim diyelim fakat sınav sistemi hakkında bilgim yok. Bilenler beni bilgilendirebilir mi? Hangi sınava gireceğiz sadece TYT mi, AYT'ye girmeyecek miyiz vs. yani aklımda bazı sorular var.

MSÜ sınavına gir.
KHO'yu tercih et.
TYT ve AYT'ye gir.
Yazın elemelere git.
Fizik testini geç.
Sözlü mülakatı geç.
Sağlık taramasından geç.
YKS açıklansın.
ADP'ye (Aday değerlendirme puanı) göre intibak eğitimine çağrıl.
İntibak eğitimini başarıyla bitir.
KHO'da öğrenime başla.

MSÜ sınavına gir.
KHO'yu tercih et.
TYT ve AYT'ye gir.
Yazın elemelere git.
Fizik testini geç.
Sözlü mülakatı geç.
Sağlık taramasından geç.
YKS açıklansın.
Adp'ye (aday değerlendirme puanı) göre intibak eğitimine çağrıl.
İntibak eğitimini başarıyla bitir.
KHO'da öğrenime başla.

Teşekkür ederim peki sınavda yani tyt ve ayt de kaç net yapılması gerekiyor kara harp için biliyor musun hocam?

Teşekkür ederim peki sınavda yani tyt ve ayt de kaç net yapılması gerekiyor kara harp için biliyor musun hocam?
Net bir şey söylemek zor. Mülakat ve Fizik sınavında puanın yüksekse YKS biraz daha düşük olabilir ama mülakat ve fyt iyi gelmediyse YKS'nin daha yüksek olması lazım. Yakşalık bir şey söylemek gerekirse 60-70 arası TYT 30-40 arası da AYT ama sayısal için sözel ve ea biraz daha yüksek olur.

Net bir şey söylemek zor. Mülakat ve fizik sınavında puanın yüksekse YKS biraz daha düşük olabilir ama mülakat ve fyt iyi gelmediyse YKS'nin daha yüksek olması lazım. Yakşalık bir şey söylemek gerekirse 60-70 arası TYT 30-40 arası da AYT ama sayısal için sözel ve EA biraz daha yüksek olur.

Kusura bakma çok soru sordum fakat bir merak ettiğim daha var, MSÜ, AYT ve TYT'den aldığımız puanların ortamasıyla mı harp okuluna girebiliyoruz.

Kusura bakma çok soru sordum fakat bir merak ettiğim daha var, MSÜ, AYT ve TYT'den aldığımız puanların ortamasıyla mı harp okuluna girebiliyoruz.
Kardeşim MSÜ sınavı senin personeltemin'e girip tercih yapıp çağırılacağın sıralamayı belirlemekten başka bir işe yaramıyor. MSÜ sınavında belli bir sıralamaya girersen ki TYT'ye çalışmışsan zaten girersin; personeltemin'e girip tercih yapıyorsun. Elemelere gittin orada puan aldığın 2 şey var birisi FYT diğeri sözlü. Bunlar olurken YKS'de açıklanıyor. Sağlıktan geçtiysen ve FYT ve mülakatlarda geçer not aldıysan komisyon senin FYT puanını, mülakat puanını ve OBP eklenmemiş YKS puanını (Bu normal YKS puanı, %40 TYT ve %60 AYT tek fark OBP etki etmiyor.) belli oranlarla oranlıyorlar. Sonuç olarak sana bir puan veriliyor. Bu puanlarla da bir sıralama yapılıyor. Bu sıralama da ADP yani aday değerlendirme puanı.

Basitçe:
MSÜ'ye ve YKS'ye gir. Sonra Harp Okulunu tercih et. Elemeleri geç. Sağlıkta seni elemezlerse, FYT'de elenmediysen, sözlüden de geçmişsen sana ADP verecekler. Sallıyorum senin ADP'n 190. Yani sen Harp Okulu tarafından 190. aranacak kişisin. Sana kardeşim seni geçirdik intibak eğitimi için şu tarihte Kara Harp Okulunda hazır ol diyecekler. İntibak eğitimini geçince hayırlı olsun.

Kardeşim MSÜ sınavı senin personeltemin'e girip tercih yapıp çağırılacağın sıralamayı belirlemekten başka bir işe yaramıyor. MSÜ sınavında belli bir sıralamaya girersen ki TYT'ye çalışmışsan zaten girersin; personeltemin'e girip tercih yapıyorsun. Elemelere gittin orada puan aldığın 2 şey var birisi fyt diğeri sözlü. Bunlar olurken YKS'de açıklanıyor. Sağlıktan geçtiysen ve fyt ve mülakatlarda geçer not aldıysan komisyon senin fyt puanını, mülakat puanını ve OBP eklenmemiş YKS puanını (bu normal YKS puanı, %40 TYT ve %60 AYT tek fark OBP etki etmiyor.) Belli oranlarla oranlıyorlar. Sonuç olarak sana bir puan veriliyor. Bu puanlarla da bir sıralama yapılıyor. Bu sıralama da adp yani aday değerlendirme puanı.

Basitçe:
MSÜ'ye ve YKS'ye gir. Sonra harp okulunu tercih et. Elemeleri geç. Sağlıkta seni elemezlerse, Fyt'de elenmediysen, sözlüden de geçmişsen sana adp verecekler. Sallıyorum senin adp'n 190. yani sen harp okulu tarafından 190. aranacak kişisin. Sana kardeşim seni geçirdik intibak eğitimi için şu tarihte kara harp okulunda hazır ol diyecekler. İntibak eğitimini geçince hayırlı olsun.

Dediklerini biliyorum üstad sadece ayt ve tyt puanı ne kadar etkiliyor onu sormuştum sence cevap vermişsin saolasın birde korktuğum bir şey var ki internette insanlar görüyorum adamlar mülakatlarda iyi yapmışlar sınavda da iyi yapmışlar fakat harp okuluna alınmamışlar kontenjandan dolayı bu olay bi değişik geldi okadar emekten sonra alınmamak.

Dediklerini biliyorum üstad sadece ayt ve tyt puanı ne kadar etkiliyor onu sormuştum sence cevap vermişsin saolasın birde korktuğum bir şey var ki internette insanlar görüyorum adamlar mülakatlarda iyi yapmışlar sınavda da iyi yapmışlar fakat harp okuluna alınmamışlar kontenjandan dolayı bu olay bi değişik geldi okadar emekten sonra alınmamak.
ADP'den dolayı bütün elemeleri geçsen sağlıkta elenmediğinde sana bir ADP verilecek. Diyelim ki senin ADP'n 1121 ama KHO'ya 1000 öğrenci falan alınıyor seni çağırmazlar yani. Ya da DHO mesela 700 tane öğrenci geçiyor bunların hepsini alacak değiller ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı