Kara kurt isimli dosya virüslü müdür?

iTouclyxStrafe

Hectopat
Daha fazla  
Sabah PC de oyun oynadığımda yoktu. Kapattım açtım ondan sonra böyle bir dosya geldi masaüstüne. Kaspersky ile tarama yaptım ama bir şey bulamadı. Dosya zararlı bir dosya mıdır acaba?

Hocam,karakurt kimdir peki ?
Kim olduğunu bilmiyorum ama fidye grubu gibi bir şey.

Karakurt, sadece birkaç ay içinde 40'tan fazla kurbana ulaşmayı başaran yeni kurulmuş bir siber suç grubudur. Finansal olarak motive olan APT gruplarının çoğunun aksine, Karakurt kurbanlarının verilerini bir fidye yazılımı tehdidi yoluyla şifrelemez. Bunun yerine, operasyonları, ihlal edilen sistemlerden hassas verileri sızdırmaya ve ardından elde edilen bilgileri halka açıklamakla tehdit ederek mağdurları gasp etmeye odaklanıyor.
Karakurt'un bir diğer belirgin özelliği, bilgisayar korsanlarının büyük şirketleri veya kritik altyapı hizmetlerini hedef alan tipik yaklaşımdan sapmış olmalarıdır. Bunun yerine, bilgisayar korsanları daha küçük şirketleri veya kurumsal yan kuruluşları tehlikeye attıklarında daha hızlı bir yaklaşım sergiliyorlar. Bu, Karakurt'un bir sonraki kurbana geçmesini sağlarhızlı bir şekilde. Şimdiye kadar, güvenliği ihlal edilen kuruluşların çoğu Kuzey Amerika'dan geldi ve Avrupa ikinci sırada yer aldı.

Bilmiyorum ama HDD'dir büyük ihtimalle.
Low Level Format atın.

İki adet USB hazırlayın, birinde Windows kurulumu diğerinde Hiren's Boot PE olsun. Sistemi Hiren's Boot'dan başlatın. HDD Low Level Aracı ile diskinizi formatlayın. Bu işlem en az 2-3 saat sürer. Sonra Windows kurulumunuzu yapın.

Low Level Format ayrıca HDD'yi rahatlatır.

Kim olduğunu bilmiyorum ama fidye grubu gibi bir şey.

Low Level Format atın.

İki adet USB hazırlayın, birinde Windows kurulumu diğerinde Hiren's Boot pe olsun. Sistemi Hiren's Boot'dan başlatın. HDD Low level aracı ile diskinizi formatlayın. Bu işlem en az 2-3 saat sürer. Sonra Windows kurulumunuzu yapın.

Low Level Format ayrıca HDD'yi rahatlatır.

Dediğinizi anlatan bir video benzeri bir şey var mıdır pek anlayamadım da.

:D? Ne oluyor hocam? Farklı bir bilgisayardan hazırlanmış bir USB belleği ile temiz kurulum yapın, bir şey kalmaz inşallah.

Hiç bilmediğimiz bir tehdit her şey 0 kurulumla geçmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı