Karantinada neler yapılabilir #1 bıçak restorasyonu yapmak

Makaleler
11
Yer
Ötüken, Tanrı Dağları
Artık böyle bir seri yapmaya karar verdim. Millet kafayı yemeden bir çare bulmamız gerekiyor.
Neler yapılabilir:
Mini bıçak yapmak:
Çok rahatlıkla elma vs kesiliyor.

IMG_20201213_161532.jpg

Boyutları hesaplayın diye karelik defter ile çektim.

IMG_20201213_161420.jpg

Pas ve kir için ne yapılabilir:
Bu bıçağın üstündeki vida orijinal değil, kendim taktım. Orijinali çok gevsiyor. 10 yıllık bıçak.

IMG_20201213_160534.jpg

IMG_20201213_160523.jpg

Son hali:

IMG_20201213_161059.jpg

IMG_20201224_173334.jpg

Eski ve paslı bıçak için ne yapılır:
Not: Arkadaşlar bıçak tamamen pas içindeydi, hatta bıçak gözükmüyordu. Fotoğraf çekmeyi unuttum, kusura bakmayın.

IMG_20201213_173714.jpg

IMG_20201213_175720.jpg

Son hali bu: Kamerada pek belli olmasa bile çok fark var, aslında daha çok zımpara atacaktım ama gerek duymadım. Kirli seviyorum biraz. Bu bıçak 25 yıllık bu arada, babamın emaneti bana.

IMG_20201224_173940.jpg

Kullandığım malzemeler:
Pas ve kir çözücü sprey.
Zımpara.
Mengene.
Törpü.
Temizlik bezi.
Bu son kasatura için sap yapıyorum bitince paylaşırım, ayrıca o kasaturanın sapı deri.
Sağlıcakla kalın.
Bu arada o kasatura ile sokağa çıkmayı bırakın taşımak bile suç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de çok güzel bir bıçak var. Şu an fotoğrafını çekemedim ama muhteşem duruyor. Biraz temizlesem falan mükemmel olur.
Zımpara ile düzeltilebilir. Resim atarsanız sevinirim, merak ediyorum.
Güzel olmuş, değişik bir aktivite.

Aklıma Kadir sugar geldi 🤭.
Sağ olun.
Kadir olayı karışık bir durum.

Bir tek ben mi fark göremiyorum hiç? Neredeyse değişmemiş hiç. Ya da ben YouTube'den bu restorasyon üstatlarının videolarını çok izlediğim için mi bana öyle geliyor 😕 bir videoda adamın teki pas tabakasından şekli değişen çakmağı sıfır yapıyordu resmen.

Bir tek ben mi fark göremiyorum hiç? Neredeyse değişmemiş hiç. Ya da ben YouTube'den bu restorasyon üstatlarının videolarını çok izlediğim için mi bana öyle geliyor 😕 bir videoda adamın teki pas tabakasından şekli değişen çakmağı sıfır yapıyordu resmen.

Dediğim gibi tamamen pas içinde ama resmi çekmeyi unuttum.
Makine lazım ama bende yok. Tamamen el zımparası ile yaptım.
Daha ne bekliyorsunuz?
Profesyonel değilim sonuçta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı