Kardeşe ders çalışmayı sevdirmek

Aladdin Keykubad

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Pentium 2117u-Intel HD Graphics
Meslek
Hükümdar
Selam millet, kardeşime ders yaptıramıyorum, kendisi 4. sınıfa geçecek bu sene. Diyorum ders çalışırsan sana PC alacaklar, direksiyon alacaklar diyorum ama iplemiyor. Gel İngilizce öğren, oyunlar hep İngilizce diyorum, İngilizce konuşanlara sövüyor. Ne yapmalıyım?

4. sinifta calismamasi kadar normal bir sey yok bu arada. Ben olsam bende seni dikkate almazdim.
Sistem artık öğrenci değil köle yetiştirilmesini istiyor başka türlü sınavlarda çakılıyorsun. Kafasını 12+4+2 yıllık eğitim sürecinde kitaplara gömen öğrenci de mezun olduğunda kendine o kadar sürede verilen eğitimin iş bulmak/işinde başarılı olmak için yeterli olduğunu düşünüyor. Eşek değil ya o kadar okudu. Emeklerinin karşılığını almayı bekliyor. Bu beklentisi yüzünden eşek de olabilir, neyse.

Ders çalışmayı sevmek diye bir şey yok zaten sevmeye sevmeye bunu yapması lazım çünkü bir insan hayatı boyunca çoğu şeyi sevmediği halde yapar. Sevdiğin işi yapmak bile, o artık iş statüsüne girdiğinde sevmiyorsun aslında, kendini temizlik görevlisiyle kıyasladığın için seviyorsun işini.

Bence kitap okuma alışkanlığı geliştirtin zorlaya zorlaya, daha 4. sınfıtan ders çalışacak da o çalıştıklarının karşılığını ne kadar alacak...

Selam millet, kardeşime ders yaptıramıyorum, kendisi 4. sınıfa geçecek bu sene. Diyorum ders çalışırsan sana PC alacaklar, direksiyon alacaklar diyorum ama iplemiyor. Gel İngilizce öğren, oyunlar hep İngilizce diyorum, İngilizce konuşanlara sövüyor. Ne yapmalıyım?
Gayet normal bu sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Dışarıda ki hayatı görüp, öğrenip kendine bir çevre ve gidişat çizdiği zaman kendi verebileceği bir karar. Abisi olsanız bile zorla hiçbir şey yaptıramazsınız yanlış anlamayın normali budur daha çocuk sonuçta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı