Kardeşim ailem ile anlaşamıyor

alyhisa

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
2.026
Makaleler
2
Çözümler
8
Arkadaşlar ailede kardeşim ile annem hep tartışıyor annem bağırıyor kardeşim odasına gidiyor. Geçen kardeşimle konuştum bu konuyu çok şey yaşadığını söyledi, 14 yaşında bu arada geçen kağıda bir şey yazmış bir yazı onu okudum masanın üzerinde, psikolojisi darmadağın, dershanede dersleri çok kötü geçen sallamış yapamamış hoca falan kızmış bana geldi söyledi anlayış gösteriyorum çünkü bende yaşadım mastürbasyon bağımlısı olmuş onu öğrendim ondan ve bırakamıyor onu da anladım çünkü bende 14 yaşında aşırı sık yapıyordum, 15 imde bırakabildim, hep bilgisayar oynardı oynayamıyor,

Bir de ben babamı 7 yaşında kaybettim o da 5 çok dalga geçiyorlarmış dershanede. Çok yalan söylüyor, küfür ediyor ona dedim ki bunları atlatmak tamamen senin elinde hayır değil dedi bana yapamıyorum dedi her gün program vermişler dershanede 150 soru çözüyormuş, yani çözüyor mu o psikolojide o soruları emin bile değilim, belki cevap anahtarından bakıyor annemin kızma sebebi dershaneden aramışlar sınıfın ortalamasının altında diye, 8. sınıf bu arada, annemi de anlamıyorum gereğinden fazla sinirli geçen sövüyordu kardeşime.

Neden böyle sizce? Nasıl geçebilir bu günler tavsiyeleriniz nedir? Umarım inanmayanlar olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kardeşini tekrardan geri kazabilmeniz için tüm ailenin hassas olması gerekli. Ona karşı sert olmayın, üzmeyin ancak bu her hatasını göz ardı etmeniz gerektiği anlamına da gelmiyor. Bir süre ailecek yakın aktiviteler yapın, onunla bütünleşin. Bu hem sevginizi gösterir hem de sizden uzaklaşmamasını sağlar. Bir sorun yaşadığı ve size anlattığı zaman kızmayın, bağırmayın; çözüm odaklı ve yumuşak yaklaşın. Onunla birlikte ders çalışman da hem onu tembellikten uzaklaştırır hem de onu tekrar derslerle buluşturur, korkmasını önler.
 
Dostum annenle güzelce bir konuş. Her şeyi anlatma sadece onu düzelteceğini annenin de sana yardımcı olması gerektiğini söyle. Kardeşinle ilgilen. 1-1.5 ay gibi bir süreç var önünde. Eğer çabalarsan bu kadar kısa sürede halledersin. Babanızı kaybettiğinize gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. İlk önce Yalanı bırakmasını sağla. Onun hep yanında ol. Bu saatten sonra ona senin babalık etmen gerek. Sonuçta 8. sınıfı sen geçmişsin. Onla birlikte ders çalış. Konu dinleyin test çözün. Temizliğini aksatmamasını sağla. Ona yaptığı şeyin bağımlılık haline geldiğini ve zararlarını anlat. yavaş yavaş azaltmasını sağla. Onun yanında olursan kendini yalnız hissetmez. Bu arada sana sorularım var.
Çok oyun oynar mısın? Yada telefona bakar mısın? Kısacası boş vakit geçirir misin?
Kardeşinle neden dalga geçiyorlar?
Kardeşinle yeterince zaman geçirebilecek kadar abi misin?
Bu arda sakın çocuğa psikolojisi bozuk gibi davranma. Onun psikoloğu değil abisisin bunu unutma. Çek karşına seni düzelteceğiz de ,yaşadıklarını yaşadığını anlat nasıl zamanlar geçirdiğini anlat. her gelişme olduğunda bana yazarsan daha çok yardımcı olurum.
 
Kardeşinizi rahatlaması için psikologa götürebilirsiniz devlet hastanesi'nde var ücretsiz yakın arkadaşı konuşup bir yerlerde dolaşarak kafayı rahatlatabilir ya da bir hobi elde edinebilir resim müzik anime vb. gibi ya da kardeşinizle bir yerlerde dolaşıp kafasını rahatlatabilirsiniz dershaneyi istemiyorsa zorlamayın.
 
Kardeşinizi rahatlaması için psikologa götürebilirsiniz devlet hastanesi'nde var ücretsiz yakın arkadaşı konuşup bir yerlerde dolaşarak kafayı rahatlatabilir ya da bir hobi elde edinebilir resim müzik anime vb. gibi ya da kardeşinizle bir yerlerde dolaşıp kafasını rahatlatabilirsiniz dershaneyi istemiyorsa zorlamayın.
Bu sefer iyice psikolojim bozuk damgası yemez mi?
 
Bu sefer iyice psikolojim bozuk damgası yemez mi?

Hocam mesela destek lazım sen destek vermezsen adam korkar yapmak istemez hani nasıl yavru kedi annesini ister o hesap.
Bende hemen hemen 1 sınıfta aynı sorunlara benzer sorun yaşadım annem yardımcı oldu düzeldi lise 9'da aynı sorunu yaşadım cengiz kurtoğlu dinleyerek psikolojimi rahatlattım.
 
Hocam mesela destek lazım sen destek vermezsen adam korkar yapmak istemez hani nasıl yavru kedi annesini ister o hesap.
Bende hemen hemen 1 sınıfta aynı sorunlara benzer sorun yaşadım annem yardımcı oldu düzeldi lise 9'da aynı sorunu yaşadım cengiz kurtoğlu dinleyerek psikolojimi rahatlattım.
Şahsen abim beni öyle bir durumdayken psikoloğa götürse psikolojim daha çok bozulurdu. Kendime yediremezdim açıkçası.
 
İşin açıkçası psikologlar amaçları bizi modern dünyanın sorunlarını normal gösterip iyileştirirler verdikleri ilaçta kafayı güzel yapan ilaçlar.
Psikolojisi bozuk insanlara verilen ilaçların narkoztan hiçbir farkı yok.
Bozulmuyor çünkü bir şeye umut kapınca bozulmuyor.
 
Bu tip konularda ücretsiz danışmanlık sunan bir tanıdığım var. İletişim bilginizi bana özel mesaj ile ulaştırın, sizi yönlendireyim kendisine.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı