Kardeşim çok hırçınlaştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5. sınıf 11-12. yaşlara denk geliyor. Gayet ergenliğin başlayacağı bir dönem. Herkes de farklılık gösterebilir.

Benim 5. sınıf da bıyıklarım çıkmaya başlamıştı.

Doğrudur hocam. Ben de ergenliği 13-14 yaşlarda diye biliyorum da ondan yazayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonuna şifre koymuş ve dokunduğumuz gibi alev püskürüyor maalesef.

Elleme telefonunu, bu sefer kavga edersiniz ve size güveni kalmaz. Unutmayın, 10 dakikalık kavga sana karşı soğumasına sebep olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz gerekli, uygun şekilde davranıyorsanız ve hala böyle davranıyorsa tek çaresi disiplin. Yani laf dinlemiyorsa ona her dediği olamayacağını ve denileni yapmasını gerektiğini sert bir şekilde anlatılması lazım. Gerekirse yasaklanmalı bazı şeyler.

Hocam şimdi dediklerim biraz ağır gelebilir, daha doğrusu tuhaf gelebilir.

Ben böyle bir kardeşim olsa ve telefonuna bakmama izin vermese elinde ne var ne yok alırım. Ciddiyim. Elinde hiç bir şey kalmayınca mecburen size verir telefonu. O zaman geri verirsiniz aldıklarınızı.
Psikolojik ya da fiziksel şiddete başvurmak istemiyorum, çünkü aynı şeyleri bana babam yaşatmıştı. Gerçekten nasıl hissedeceğini biliyorum. Elimden geldiğince konuşarak düzeltmeye çalışıyorum ama hiç bir şekilde dinlemiyor ve kendini afedersiniz bilgisi olsa "Tanrı" ilan edecek bir kafa da.

Psikolojik ya da fiziksel şiddete başvurmak istemiyorum, çünkü aynı şeyleri bana babam yaşatmıştı. Gerçekten nasıl hissedeceğini biliyorum. Elimden geldiğince konuşarak düzeltmeye çalışıyorum ama hiç bir şekilde dinlemiyor ve kendini afedersiniz bilgisi olsa "Tanrı" ilan edecek bir kafa da.
Her zaman iyilik yaramıyor. Ayrıca ben şiddetten bahsetmiyorum.

Mesela en çok ne yapar? Bilgisayar mı oynar? Bilgisayarını alın ve vermeyin. Şart olarak telefonunu isteyin. Şiddet değil bu.

Temiz bir sopa çek, saygı duymuyosa bile korkar.

Şaka tabi, dayak çözüm değil 😀 Kardeşinle iletişimini geliştirmeyi dene. Belliki bilerek gıcıklık yapıyor, o yaşta normaldir ama eğer aranızdaki iletişim, muhabbet daha iyi olursa davranışları büyük ölçüde düzelir.

Artık o yaşlarda kendi benliğine sahip olmaya başlar. Mesela sen odanda olmak, yalnız kalmak istiyorsun ya, o da bunu istiyor olabilir. Yaşı gereği artık büyümeye başladığının farkında ve onun bu isteğine saygı duymanı bekliyor senden. Hakkı da var tabiki. İçerde oturmak istemiyorsa, odasında oturmak istiyorsa saygı duyman lazım. Onun büyümeye başladığını kabul etmen lazım yani ve ona göre davranman. Devamlı her canın istediğinde odadan çık dersen bunu asla kabul etmeyecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı