Kardeşime nasıl bir eğitim lazım?

İkiniz de birer çocuk psikoloğuna(pedagog) görünün. Sonda söyledikleriniz daha büyük sorunlar. Tahminen siz de reşit değilsiniz. Aileniz ile gidin görüşün, ciddi olarak söylüyorum. Kardeşinizin durumu sinirsel, aşılır basit şekilde fakat sizinki cinnet durumu.

Sakin ol şampiyon. Eğer istediğini yaptırmak için sinirleniyorsa kızabilirsin veya laftan anlıyorsa sakince anlatarak düzeltirsin durumu. Son olarak 10 yaşındaki kardeşini öldürecek kafadaysan önce sen bir psikoloğa görün derim.

Şimdi benim 10 yaşlarında bir kız kardeşim var.
Sinirlenince ayağını yere vuruyor, çeşitli hareketler yapıyor. Zihinsel bir engeli kesinlikle yok.
Ayağını yere vurduğu için komşular şikayetçi oluyor. Bunun sebebi nedir? Aranızda psikolog falan varsa biraz anlatabilir mi bu durumu?
Ne yapmamız gerek bunu düzeltmek için.
Bu arada ne olursa olsun. En küçük konular için bile bağırıyor. Bir gün çok sinirlenip Allah korusun öldüreceğim diye çok korkuyorum. Çünkü bunu yapacak gücüm var yeteri kadar sinirlensem kimse elimden alamaz.

4 Yaş kardeşim de aynı şeyleri yapıyor.

Sinirlenince ayağını yere vuruyor, çeşitli hareketler yapıyor. Zihinsel bir engeli kesinlikle yok.
Ayağını yere vurduğu için komşular şikayetçi oluyor. Bunun sebebi nedir? Aranızda psikolog falan varsa biraz anlatabilir mi bu durumu?
Bu arada ne olursa olsun. En küçük konular için bile bağırıyor. Bir gün çok sinirlenip Allah korusun öldüreceğim diye çok korkuyorum. Çünkü bunu yapacak gücüm var yeteri kadar sinirlensem kimse elimden alamaz.

Hocam biraz salın hayatın tadını çıkarsın ve uygun dille uyarın şiddet gibi şeyler çözüm değil aksine insanda intikam duygusu uyandırır, çeşitli aktiveler yapın belki sıkılıyordur ve zaten öldürmeyi bile düşünüyorsanız zaten çoktan bitmişsin.

kardeşiniz akranlarıyala zaman geçirmediği için sürekli sinirli halde olabilir mi?

Bir gün çok sinirlenip Allah korusun öldüreceğim diye çok korkuyorum. Çünkü bunu yapacak gücüm var yeteri kadar sinirlensem kimse elimden alamaz.
Önce siz psikolojik destek alırsanız sorunun çözümüne bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Çocuktur, yapar böyle şeyler. Sabırla çözülür, zorla değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı